Atık yağlar için 30 bin toplama noktası kuruldu

Bitkisel ve hayvansal atık yağların toplanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 1 Temmuz 2013 tarihinde başlatılan proje ile 30 bin toplama noktasına ulaşıldı. Temiz Çevre Sağlıklı Hayat Projesi kapsamında okullara, muhtarlıklara,...

Google Haberlere Abone ol
Atık yağlar için 30 bin toplama noktası kuruldu

Bitkisel ve hayvansal atık yağların toplanması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, 1 Temmuz 2013 tarihinde başlatılan proje ile 30 bin toplama noktasına ulaşıldı.

Temiz Çevre Sağlıklı Hayat Projesi kapsamında okullara, muhtarlıklara, konut sitelerine ve camilere toplama bidonları yerleştirildi. Vatandaşların duyarlılığı sayesinde 30 bin toplama noktasında atık yağlar toplandı ve çevre kirliliği ile daha kapsamlı bir mücadele verildi. Aynı zamanda toplanan atık yağlardan elde edilen gelirlerle de engelli vatandaşlara hediye edilmek üzere 12 adet akülü tekerlekli sandalye, 3 adet hasta yıkama ünitesi ve 41 adet de görme engelliler için baston alındı.

Vatandaşlar, atık yağ toplama bidonlarını www.temizcevresağliklihayat.org internet sitesinden veya 444 99 24 çağrı hattından talep edebilecek. Vatandaşların istekleri doğrultusunda toplu konut sitelerine, yetkililerce en geç 3 gün içerisinde atık yağ toplama bidonları ücretsiz olarak yerleştirilecek.

CİHAN

Yorumlar