Atık yağı getir, deterjanı götür

Denizli Belediyesi’nin ev, işyeri ve okullarda "Bitkisel Atık Yağları Toplama" projesi devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Atık yağı getir, deterjanı götür

Denizli Belediyesi’nin ev, işyeri ve okullarda "Bitkisel Atık Yağları Toplama" projesi devam ediyor. Proje kapsamında öğrencilerden toplanan atık yağlar için çeşitli hediyeler, ev ve işyerlerinde ise 5 litre toplayanlara bulaşık deterjanı veriliyor. Belediye, çevre sağlığını korumaya yönelik proje kapmasında, bitkisel atık yağların lavabolara ve çöpe dökülerek kanalizasyona karışmasının önüne geçip doğanın kirlenmesini engelliyor.

Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşların çevre konusunda duyarlılığını arttırmak amacıyla il merkezindeki okullara bitkisel atık yağ toplama makineleri yerleştiriyor. Sesle yönlendirme ve bilinçlendirme yapan makine, atılan atık yağın içinde herhangi bir yabancı sıvı olup olmadığını kontrol ediyor; varsa yağdan ayırarak ayrı bir haznede biriktiriyor. Okullardaki makineler, 1 litre atık yağ karşılığında hediye veriyor.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, yaptığı açıklamada çevreye ve insanlara zarar veren bitkisel atık yağların toplanması konusunda bugüne kadar önemli çalışmalara imza atıldığını ifade etti. Zolan, ''Evlerde kullanılarak lavabolara ve çöpe dökülen 1 litre kızartmalık atık yağ, 1 milyon litre suyu içilemez ve kullanılamaz hale getiriyor. Ciddi boyutlarda çevre kirliliği oluşturduğu, bilimsel olarak ortaya çıkarıldı. Bu yönde kamuoyunu bilgilendirme amaçlı olarak etkin görev üstlendik ve uygulamayı başlatıp devam ettiriyoruz. Vatandaşlarımızdan, bitkisel atıklarını ayrı toplamalarını rica ediyorum.'' dedi. CİHAN

Yorumlar