Atık Pil Yarışması'nda Hancıoğlu’na ödül

Mersin Silifke Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile ortaklaşa düzenlediği atık pil toplama yarışmasında dereceye giren Silifke Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu ödülünü aldı.     Okul...

Google Haberlere Abone ol
Atık Pil Yarışması'nda Hancıoğlu’na ödül

Mersin Silifke Belediyesi’nin Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) ile ortaklaşa düzenlediği atık pil toplama yarışmasında dereceye giren Silifke Ahmet Necati Hancıoğlu İlkokulu ödülünü aldı.

    Okul binasında düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Hasan Gürkan, "Okulumuz öğrencileri ve öğretmenlerimizi bu başarıdan dolayı kutluyorum. Amacımız çevre bilincini oluşturmak ve hiçbir şeyin boşa gitmeyeceğini göstermektir. Gençlerimiz çevre bilincini edinmeye başladı. Geri dönüşüm bilinci öğretmenlerimiz vasıtasıyla gençlerimize aşılandı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

    Silifke Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Abdurrahman Üner de konuşmasında, "TAP ile belediyemiz tarafından ortaklaşa sürdürülen atık pil toplama kampanyasına Hancıoğlu İlkokulu öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdiler. Atık pillerin doğaya ve insan hayatına verdiği zararlar çok büyük. Kimyasal maddelerden üretilen atık pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğaya bırakılması, çevre açısından büyük tehlikeler yaratıyor. Bu zararları sadece atık pil olarak değerlendirmemek gerekiyor. Artık dünyamız çevre sorunlarıyla karşı karşıya. Ve bu sorunlar her geçen gün artıyor. Yaşadığımız çevreyi el birliği ile korumalıyız.” diye konuştu. Üner, kampanyaya destek veren öğrencileri, okul idarecilerini ve velileri kutladığını da kaydetti.

CİHAN

Yorumlar