Atık pil getirenlere 3 bin adet çam fidanı verildi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2014 yılı Atık pil Toplama Kampanyası çerçevesinde ilk bir ayda 67 bin 500 adet pil toplanıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Atık pil getirenlere 3 bin adet çam fidanı verildi

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2014 yılı Atık pil Toplama Kampanyası çerçevesinde ilk bir ayda 67 bin 500 adet pil toplanıldığını söyledi. Büyükkılıç, son yaptıkları kampanyada atık pil getirenlere 3 bin adet çam fidanı verdiklerini belirtti.

    11 farklı alanda 12 yıldır büyük bir titizlik ve gayret ile geri dönüşüm çalışmasını yerine getirdiklerini belirten Başkan Büyükkılıç, şu bilgileri verdi; “Türkiye’de tescilli en çevreci belediye olarak, çevremiz ve doğamız için çalışmalar sergiliyoruz. Plastik, kağıt, cam, metal toplama ile başlayan çalışmamız da elektronik atık, pil, atık yağ ve lastik gibi atıkları toplayarak, atık toplama tesisimizde ayrıştırıyor ve geri dönüşümünü sağlıyoruz. Bunları yaparken zaman zaman okullar, bina görevlileri, muhtarlar ve camiler arası yarışmalar düzenliyoruz. Amacımız toplumumuzda bu konuya dikkat çekerek, duyarlılık oluşturmaktır. 2014 yılı atık pil toplama kampanyamızı Mart ayı itibariyle başlatmıştık. Bu süreçte 67 bin 500 adet pil toplandı. Çevre ve insan sağlığına son derece zararlı olan atık pillerin 1 tanesinin 4 m2.toprağı kirlettiğini düşünürsek, kampanya süresince 270 bin m2. toprağın kirlenmesi önlenmiştir. ‘Pil Getir, Çam Götür’ kampanyasında şu anada kadar 3 binden fazla çam fidanı vatandaşlara dağıtılarak toprakla buluşması sağlanmıştır. Bu sayede hem çevreyi temizlerken, hem de daha yeşil bir Melikgazi için çalışıyoruz.”

    Atık pillerin önceden poşet içerisinde toplandığını ancak yeni dönemde artık vatandaşlardan pillerini 500 ml. pet şişelerde toplamalarını istediklerini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Bir pet şişe yaklaşık 30 adet pil almaktadır. 30 pil 120 metreküp toprak demektir.120 metreküp toprak ise 20 ağaçlık orman yetiştirmektedir. Aynı kampanya süresince atık bitkisel kızartmalık yağlar ve elektronik atıklarını getiren vatandaşlara çam fidanı verilecektir. Bütün hemşehrilerimizi bu konuda duyarsız kalmamaya ve başlatılan bu güzel çalışmaya destek olmaya davet ediyorum.” dedi. CİHAN

Yorumlar