Atık kâğıt iki engellinin tekerlekli sandalye hayalini gerçekleştirdi

Manisa’da toplanan atık kâğıtlardan elde edilen gelirle iki engellinin tekerlekli sandalye hayali gerçek oldu.

Google Haberlere Abone ol
Atık kâğıt iki engellinin tekerlekli sandalye hayalini gerçekleştirdi

Manisa’da toplanan atık kâğıtlardan elde edilen gelirle iki engellinin tekerlekli sandalye hayali gerçek oldu. Sosyal paylaşım sitesinden, "Manisalıyım Diyen Gelsin Grubu" adı altında toplanan yaklaşık 15 bin kişi, düzenlenen kampanyada 1,5 ton atık kâğıt topladı. Bunların satılmasından elde edilen gelirle alınan dört tekerlekli sandalyeden ikisi ihtiyaç sahiplerine, 29. Bölge Eczacı Odası aracılığıyla verildi.

67 yaşındaki engelli eşi Neslihan Yılmaz için tekerlekli sandalyeyi teslim alan Cafer Yılmaz, dört yıldan bu yana felç olduğunu belirterek, tekerlekli sandalyenin hayatındaki zorlukları kolaylaştıracağını söyledi. Kendilerine ihtiyaç sahiplerinden sürekli başvuru geldiğini aktaran 29. Bölge Eczacı Odası Genel Sekreteri Devrim Balı ise, “Bize gelen tekerlekli sandalyeleri belli bir sırayla veriyoruz. Şimdi elimizde boş olan sandalyeler var. Değerlendirmelerin ardından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Halktan, derneklerden, sivil toplum kuruluşlarından, odalardan ve birçok yerden talep geldikçe Mavi Kapak kampanyası devam edecek. Şu ana kadar 65 tekerlekli sandalye elde ettik. Biz bu işe öncülük ediyoruz, gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz.” dedi.

Başlattıkları kampanyada daha çok eski gazeteler topladıklarını belirten, Manisalıyım Diyen Gelsin Grubu Yöneticisi Fatih Efe de grubun dernekleşme yolunda olduğunu söyledi. Efe, “Eski gazetelerimizi topladık. Elde edilen gelirle tekerlekli sandalyeler aldık. Daha sonra da Eczacı Odası aracılığıyla Mavi Kapak projesinin bitmediğini öğrendik. Bundan sonra da Eczacı Odası ile bir kâğıt kampanyası yerine Mavi Kapak kampanyasına devam edeceğiz. Bugün de kâğıt kampanyasından elde ettiğimiz dört tane tekerlekli sandalyeyi teslim edeceğiz. Toplam bin 558 kg. kâğıt topladık. Bu rakama iki ayda ulaştık.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar