Atık kağıtlar minik ellerde yeni ürünlere dönüşüyor

Sukurusu Uygulama Merkez'inde minik öğrenciler çöpe gidecek kâğıtları elleriyle şekil vererek geri dönüşüm konusunda bilinçleniyor. Öğrenciler, toplanan atık kâğıtları el yapımı ürünlere dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor.    Eskişehir

Google Haberlere Abone ol
Atık kağıtlar minik ellerde yeni ürünlere dönüşüyor

Sukurusu Uygulama Merkez'inde minik öğrenciler çöpe gidecek kâğıtları elleriyle şekil vererek geri dönüşüm konusunda bilinçleniyor. Öğrenciler, toplanan atık kâğıtları el yapımı ürünlere dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor.

    Eskişehir Tepebaşı Belediyesi geri kazanım konusunda bilincin arttırılması amacıyla çocuklara yönelik düzenlediği etkinliklere uygulamalı eğitimler veriyor. Oyunlar ve görsel materyallerle tasarlanmış uygulamalar, çocuklarda olumlu etkiler bırakıyor.

    Bu kapsamda Sukurusu Uygulama Merkezi’ne, TEİ Alparslan İlkokulu 4. sınıf öğrencileri, geri dönüşüm hakkında uygulamalı eğitimler aldı. Dönüştürülen kağıtları yeniden elleriyle şekillendirilen çocuklar, kağıtların asla çöp olmadığını ve geri dönüşüme kazandırılması gerektiğinin bilincine varıyor.

    Sukurusu’nda yapılan çalışmaların dikkat çeken kısmı ise ortaya çıkan kâğıt ürünün tamamen minik ellerde geri dönüştürülüyor olması. Birim ayrıca, atık kâğıtları toplayıp, el yapımı ürünlere dönüştürerek, eski bir zanaat olan kağıt yapımının kendine özel dokusu ve çeşitliliği ile ortaya çıkan tasarımlar üzerine de çalışıyor.

CİHAN

Yorumlar