Atık kağıtlar kağıt sanatıyla takılara dönüşüyor

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) tarafından açılan 'kâğıt sanatı kursu'na katılan kursiyerler, atık kâğıtları kolye, yüzük, bileklik gibi takılara dönüştürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Atık kağıtlar kağıt sanatıyla takılara dönüşüyor

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi (SAKEM) tarafından açılan 'kâğıt sanatı kursu'na katılan kursiyerler, atık kâğıtları kolye, yüzük, bileklik gibi takılara dönüştürüyor. SAKEM’de 5 gün sürecek kursa 30 kursiyer katılıyor.

Karabük'ün Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, SAKEM’in ülke ve dünya gündeminde bile olmayan bir konuyu kendi bünyesinde gündeme getirdiğini ve böylesine güzel bir sanatın Safranbolu’da da yapılabileceğini gösterdiğini söyledi. Aksoy, "Bu eserler ilk bakıldığında kâğıttan olduğu kolay kolay düşünülemeyecek güzelliktedir. Bu çalışmalarla atık kâğıtların değerlendirilmesi yanında, ortaya o kadar değerli eserler çıkıyor ki bunlar birer sanat eseri olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda bu çalışmalar dünyada da bir ilktir. Bu sanatın ülkemizde yapılması ise bizlere ayrıca gurur veriyor. Safranbolu Belediyesi olarak bu tür etkinliklere halkımızdan talep geldiği sürece devam edeceğiz.” dedi.

Halktan gelen her türlü kurs talebine açık olduklarını ve talep edilen kursların açılması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini dile getiren Safranbolu Eğitim Kültür Merkezi (SAKEM) Müdürü Hacı Sağlam ise SAKEM olarak el sanatları kursunun yanı sıra yemek kursu, bilgi evinde öğrenciler için eğitim kursu ve aile içi iletişim seminerleri de düzenlediklerini anlattı.

Kursiyerlere atık kâğıtları nasıl değerlendireceklerini öğrettiklerini söyleyen kurs öğretmeni Ali Rıza Kart, bununla atık kâğıtların insanların hayatına takı ve mücevher olarak girmesini amaçladıklarını söyledi. Atık kâğıttan takılar yaparak ürünün geri dönüşümünü de sağladıklarını dile getiren Kart, yapılan çalışmaları şöyle anlattı: “Burada tamamen atık kâğıttan yüzük, kolye, tesbih ve çeşitli takılar ortaya çıkıyor. Yeni olmasına rağmen başarılı bir çalışma yürüyor. İyi bir geri dönüşüm olduğunu düşünerek bunu yapıyoruz. Buradan çıkan ürünleri Safranbolu Belediyesi sergileyecek. Sonra belki maddi bir kazancı da olabilir. Ayrıca ilk defa bir belediyeden davet aldım ve bu da Safranbolu Belediyesi oldu. Bu nedenle Belediye Başkanımız Sayın Dr. Necdet Aksoy Bey'e de ayrıca teşekkür ediyorum.” CİHAN

Yorumlar