Ateş savaşçıları göreve hazır

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yangınlarda çalıştırmak üzere 11 başvuru arasında kura ve mülakatla belirlenen 150 mevsimlik işçi eğitimden geçirildi. 5 ay 29 gün çalışacak işçilere Sarıçam Orman Deposu ve Yangına İlk Müdahale Tesisleri’nde...

Google Haberlere Abone ol
Ateş savaşçıları göreve hazır

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yangınlarda çalıştırmak üzere 11 başvuru arasında kura ve mülakatla belirlenen 150 mevsimlik işçi eğitimden geçirildi. 5 ay 29 gün çalışacak işçilere Sarıçam Orman Deposu ve Yangına İlk Müdahale Tesisleri’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Programa katılan Vali Mustafa Büyük, ormanın önemli bir konu olduğunu; ancak istihdam meselesiyle daha da önemli hale geldiğine dikkat çekti. Orman teşkilatında son yıllarda meydana gelen gelişmelere değinen Büyük, "Kalkınma, büyüme noktasında istikrarı sağladık. Geçmişle kıyaslanmayacak güzellikleri hep beraber yaşıyoruz. Bu başarıyı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Öz Orman–İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, hiçbir zaman kavganın tarafı olmadıklarını kaydetti. Kavga yapmak için akıllı olmaya gerek olmadığına işaret eden Aslan, barışı sağlamak için akla ve zamana ihtiyaç bulunduğunu ifade etti. Ancak barış ortamında ekmeklerini büyütebileceklerine inandıklarının altını çizen Aslan, –12 Eylül dönemini yaşayan biri olarak– o dönmede işçilerin (maalesef) kullanıldığını belirtti. 12 Eylül’de kaybettikleri hakların bir kısmını halen alamadıklarını anlatan Settar Aslan, “Onun için biz çalışanlar olarak bir gün taraf olmak durumunda kalırsak, bizim tarafımız demokrasidir, insan haklarıdır, özgürlüklerdir. İktidarlar, sendikalardan, sivil toplum örgütlerinden gelen erken uyarı sinyallerine dikkat etmelidir.” diye konuştu.

2007’de 13 bin mevsimlik işçinin kadro aldığını hatırlatan Aslan, 5 ay 29 gün çalışan bu kesimin 9 bine gerilediğini aktardı. Aslan, "Çünkü kurumda emekli olanın yerine ancak geçici alınabiliyor. Bir insan emekli olduğu zaman kadrosu da emekli oluyor. Hâlbuki bu kadronun açık kalması gerekir. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." açıklamasını yaptı.

Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer ise “Ateş savaşçıları” diye tanımladıkları 150 işçinin kurumda istihdam edilmesinden büyük mutluluk duyduklarını vurguladı. "Orman işçisi için tören yapılır mı? Evet, biz yapılır, dedik” şeklinde konuşan Acer, şunları söyledi: “Çünkü çok ihtiyacımız olan bir işçi grubunu göreve başlatıyoruz. Geçmiş yılların orman işçilerin çok zor şartlarda; hatta 1,5-2 ay çalışmak için ne kadar mücadele verdiklerine biz şahidiz. Arkadaşlarımız 2004’ten buyana öncelikle çalışma sürelerinin arttırılması, 2007’de kadro almaları ve bundan sonra da sosyal ve mali durumlarının düzeltilmiş olması orman işçiliğini çok istenen bir noktaya getirmiştir. Adana Bölge Müdürlüğü’nde bu yıl Türkiye’nin en fazla işçisini göreve başlatıyoruz. Bu 150 şanslı arkadaşımızın yerinde olabilmek için 11 binin üzerinde başvuru olmuştur."

Konuşmalardan sonra Vali Mustafa Büyük, Öz Orman–İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan ve Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer tarafından işçilere sertifikaları verildi. Daha sonra günün anısına toplu fotoğraf çekilip, kurban kesildi.

CİHAN

Yorumlar