ATB Yönetiminden, Defterdar Otak’a hayırlı olsun ziyareti

Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetimi, Mersin'e atanan Tamer Utkucu’nun yerine gelen Defterdar Metin Otak’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
ATB Yönetiminden, Defterdar Otak’a hayırlı olsun ziyareti

Adana Ticaret Borsası (ATB) Yönetimi, Mersin'e atanan Tamer Utkucu’nun yerine gelen Defterdar Metin Otak’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

ATB Meclis Başkanı Şahin Bilgiç, ATB Başkanı Muammer Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri Sabahattin Yumuşak, Hamit Tezcan ile Borsa Genel Sekreteri Mustafa Hızlı, Defterdar Otak’ı makamında ziyaret etti.

ATB üyelerini tek tek tanıtarak Otak’a başarı dileyen ATB Başkanı Muammer Çalışkan, “Öncelikle şehrimize hoş geldiniz. Hayırlı hizmetler diliyoruz. Her ilin kendine göre bir güzelliği var. Bursa’da güzel hizmetler yaptığınızı biliyoruz. Adana’ya daha iyisini yapacağınızdan kuşkumuz yok. Edindiğiniz tecrübeleriniz ile şehrimizin gelişimine katkınızın büyük olacağına inanıyoruz. Biz de her türlü işbirliğine hazırız.” dedi.

Borsa ve Adana tarımı hakkında da bilgi veren Muammer Çalışkan, “Adana bir sanayi şehri olmanın yanı sıra bir tarım kentidir. 150 milyar dolarlık Türkiye ihracatının 18 milyar dolardan fazlası tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünlerinden oluşmaktadır. Adana ihracatında tarım ve tarıma dayalı sanayi ürünlerinin ihracatı 540 milyon dolardır. Dünyada pamuğun tonu 2 bin dolar civarındadır. Mısırın tonu da 180 dolar civarındadır. Ama Türkiye’de bu oran bire 6 gibidir. Pamuğun fiyatı mısırın fiyatının yüzde 14-15 gibi. Pamuk 3 bin 800 lira, mısır 600 lira. Dünyaya göre yüzde 40-50 civarında daha pahalı. Çünkü pamuğun ithalatında herhangi bir kısıtlama, vergi yok. Aynı fiyattan Türkiye’ye girebiliyor. Ama mısır öyle değil. Mısır ithalatında yüzde 130 vergi var.” diye konuştu. Çalışkan, borsa olarak bu yıl başladıkları hassas tarım projelerini önümüzdeki yıl 3 bin dönüm alan üzerinde uygulayacaklarını ifade ederken, hassas tarımın bütün dünyada trend haline geldiğini aktardı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Defterdar Metin Otak, “Bu nazik ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Adana’yı tanımaya çalışıyoruz. Devlet memuru olarak elimizden gelen katkıyı sağlarız. Sizlerin topluma yön vermede, sivil toplum örgütlerinin önünde dinamikleri harekete geçirmede etkiniz çok. Kamunun ve kamu kurumu niteliğindeki bu tür meslek kuruluşlarımızın yararlı, güzel projeleri varsa ve bunlara biz de bir katkı sunabilirsek çok mutlu oluruz. Görevimiz süresince maliye ve borsa ilişkilerinde ortak payda anlamında Adana için katkı koymaya hazırız.” diye konuştu.


CİHAN

Yorumlar