ATB Kampüsü’nün temelini Cumhurbaşkanı Gül atacak

Adana Ticaret Borsası (ATB) tarafından yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla kurulacak Borsa Kampüsü’nün temelini perşembe günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül atacak.

Google Haberlere Abone ol
ATB Kampüsü’nün temelini Cumhurbaşkanı Gül atacak

Adana Ticaret Borsası (ATB) tarafından yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla kurulacak Borsa Kampüsü’nün temelini perşembe günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül atacak.

71 dönümlük arazi üzerinde projelendirilen Borsa Kampüsü’nün temelini Cumhurbaşkanı Gül’ün atacağını belirten ATB Başkanı Muammer Çalışkan, “Yılda ortalama 5.5 milyon ton tarımsal ve hayvansal ürünlerin alım-satımının gerçekleştiği borsamızın 100'üncü kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde Adana’yı ülkemizin ticaret merkezi haline getireceği Borsa Kampüsü’nün temelini atacağız. İlk harcı da Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül atacak. Çukurova'nın tarımsal ürünlerinin gerçek değerinde alım ve satımının açık bir şekilde yapılacağı tesis, merkez Yüreğir ilçesi İncirlik Mahallesi'nde, D-400 Karayolu 11'inci kilometrede bulunuyor. Borsa Kampüsü’nde 6 bin metrekarelik kapalı alan 150 kişilik alım satım salonu, laboratuvar ve idari hizmetler, garaj, sosyal donatılar ve başlangıçta 100 bin ton kapasiteli depolar olacak. 18 ayda tamamlamayı planladığımız kampüsün hizmete girmesiyle tarımın başkenti olan Adana'nın tarımsal ticarette en önde olacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

YENİ KAMPÜS TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN HUBUBAT MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK
Borsa’nın öncelikli görevinin alıcıyla satıcıyı bir araya getirip, aleni satış ile alış verişin gerçek değerinde ve güvenli olmasını sağlamak olduğunu aktaran Çalışkan, “Borsamız özellikle pamukta İzmir ve tüm dünyaya referans bir borsadır. Mısır, buğday, ayçiçeği ve soya fasulyesinde de üretici ile tüccarları ve sanayicileri buluşturarak tarımsal ürünlerin gerçek değerinde ticaretinin yapılabilmesi için hizmet vermekteyiz. Atatürk Caddesi'ndeki binamız kentin merkezinde kaldığı için tarımsal ürünler numune bazında alınıp satılıyor. Yeni oluşturacağımız kampüste, ürünlerin yüklü olduğu kamyonlar gelecek, bu ürünlerden numuneler alınacak, numaralandırılıp, laboratuvarda incelenecek, analiz sonuçları 150 kişilik salondaki ekrana yansıtılacak, aynı numuneler alıcıların önüne gidecek ve açık arttırma ile satılacak. Ayrıca farklı ebatlarda olmak üzere toplam 100 bin ton kapasiteli depolarımız olacak. Bu depoları üyelerimizin hizmetine ücret karşılığı sunacağız. ATB'nin yeni kampüsü, özellikle hububat merkezi olacak. Kampüs İç Anadolu ve Güney Anadolu’ya hitap edecek. Tüm yerleşimlerde üretilen tarımsal ürünler bu kampüste gerçek değerinde alınıp, satılacak. Borsa Kampüsü’nün faaliyete geçmesi ile işlem hacmi katlanarak, çoğalacaktır. Halkımızı 24 Nisan Perşembe günü saat 15.00’te Ceyhan Yolu üzeri 11. kilometre Çimento Fabrikası yanındaki temel atma törenimize bekliyoruz." dedi.

ATB Başkanı Çalışkan, kampüs temel atma töreni için ağırlayacakları Cumhurbaşkanı Gül'ün, aynı gün borsada en çok tescil yapan 10 üye ile İSO tarafından belirlenen 'Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu' ile 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Kuruluşu' listelerinde yer alan Adana firmalarına da ödüller vereceğini bildirdi.
CİHAN

Yorumlar