Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 94. yıl dönümü kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'ye, Heyet-i Temsiliye Reisi olarak gelişinin 94. yıl dönümü düzenlenen program ile kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 94. yıl dönümü kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk'ün Kayseri'ye, Heyet-i Temsiliye Reisi olarak gelişinin 94. yıl dönümü düzenlenen program ile kutlandı.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen programa Vali Vekili Halil Türksu, Garnizon Komutanı Vekili Cahit Bakır, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, daire müdürleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasından sonra saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, günün anlım ve önemini belirten konuşma yaptı.

Atatürk'ün Kayseri'ye yaptığı ziyaretin sıradan bir ziyaret olmadığını söyleyen Özhaseki, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan tam 94 yıl önce 19 Aralık 1919 tarihinde Kayseri'ye teşrif etmişlerdir. Kayseri'ye yapılan bu ziyaret sıradan bir ziyaret değildir. Dönemin şartlarında bağımsızlık yolunda yakılan bir meşale olduğu gibi günümüze bakan yönüyle de modern dünyanın yakaladığı seviyeyi yakalama hedefidir. Atatürk'ün o gün bıraktığı iz bugün hala vatan sevgisi, girişimcilik, çalışkanlık ve her zaman en iyiye ulaşma gayreti olarak bu kentte yaşamakta ve giderek de büyümektedir. Ülkenin önce düşman işgalinden kurtarılması ardından da her alanda gelişip büyümesi hedefiyle yola çıkan Kuvva-i Milliye hareketi Kayseri'den tam destek görmüştür. Kayserili, ülkesinin düze çıkması için tek yol olarak gördüğü bu davada varını yoğunu seve seve ortaya koymuştur. Gazi Mustafa Kemal'in o çalkantılı dönemde Kayseri'ye gelmesi, ardından da Cumhurbaşkanı olarak müteaddit defalar şehrimizi ziyaret etmesi bu desteğin en anlamlı sonuçlarıdır.” dedi.

Meydandaki törenden sonra Atatürk’ün Kayseri’ye geldiğinde konakladığı ve bugün müzeye çevrilen ev ziyaret edildi. Erciyes Koleji öğrencilerinin hazırladığı programın izlenmesinin ardından sergi açılışı yapıldı, Atatürk Evi Müzesi gezildi. Burada öğrenciler, Ata’ya yazılan mektupları balonlarla havaya bıraktı.

CİHAN

Yorumlar