Atatürk'ün doğduğu evden alınan toprak yarın Türkiye'ye getirilecek

Atletizm Federasyonu’nun geleneksel olarak düzenlediği "Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu" kapsamında, Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, yarın İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye'ye getirilecek.Türkiye'nin Gümülcüne...

Google Haberlere Abone ol
Atatürk'ün doğduğu evden alınan toprak yarın Türkiye'ye getirilecek

Atletizm Federasyonu’nun geleneksel olarak düzenlediği "Atatürk'ü Anma ve Barış Koşusu" kapsamında, Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evin bahçesinden alınan toprak, yarın İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye'ye getirilecek.

Türkiye'nin Gümülcüne Başkonsolosluğu tarafından getirilecek toprak için İpsala Sınır Kapısı'nda tören yapılacak. Törende, Edirne Valisi’nden Ata toprağını teslim alan sporcular, 737 kilometre yol kat ederek 18 Mayıs günü Ankara'ya ulaşacak. Daha sonra ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edecekler. İpsala Kaymakamı tarafından Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu’na verilecek diğer Türk bayrağına sarılı toprak da 19 Mayıs günü Samsun Valisi'ne teslim edecek.

CİHAN

Yorumlar