Atatürk Havalimanı’nda oy verme işlemi başladı

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün başladı. Atatürk Havalimanı'nda da geliş ve gidiş katlarında 6 sandık konuldu.Cumhurbaşkanlığı Seçimi nedeniyle sınır kapılarında oy verme...

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Havalimanı’nda oy verme işlemi başladı

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün başladı. Atatürk Havalimanı'nda da geliş ve gidiş katlarında 6 sandık konuldu.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi nedeniyle sınır kapılarında oy verme işlemine bu sabah 08.00'da başlandı. Oyların kullanılacağı sınır kapılarından birisi olan Atatürk Havalimanı'nda da geliş ve gidiş katlarında hazırlanan oy verme bölgelerin 6 sandık konuldu. Yüksek Seçim Kurulu görevlilerinin gözetimi altında Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminali gidiş ve geliş katlarında seçim sandıkları hazırlandı. Gidiş katında pasaport kontrolü öncesi, geliş katında da pasaport kontrolü sonrası olan bu bölgelerde seçmenler oylarını belirlenen kullanabilecek.

Oluşturulan oy verme bölgesinde işlemlerini yapan vatandaşlardan Arda Bal, sabah saatlerinde ilk oy kullananlardan oldu. Mısırdan geldiğini söyleyen Bal seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Nijeryadan gelen bir başka seçmen Yaşar Kuş ise oyunu kullandıktan sonra seçimlerin vatana, millete hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Yurt dışında yaşayan ve seçmen kütüğüne kayıtlı olan ancak Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Türkiye'de olacak seçmenler, Türkiye'ye geliş ve gidişlerinde gümrük kapılarında oy kullanabilecekler. Bugün başlayan oy kullanma işlemi 10 Ağustos Pazar günü akşamına kadar devam edecek. Cumhurbaşkanı'nın yeterli oy bulunup seçilememesi halinde ise ikinci oylama 17 Ağustos 2014 Pazar günü ile 24 Ağustos 2014 Pazar günleri arasında yapılacak. CİHAN

Yorumlar