Atatürk Havalimanı yine alarma geçti!

Dün Atatürk Havalimanı'nda uçuş güvenliğini tehlikeye düşürecek yeni bir olay daha meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Havalimanı yine alarma geçti!

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve meselesi için hukuki muamele başlatılan "drone" (uzaktan kumandalı, kameralı helikopter) olayından sonra dün Atatürk Havalimanı'nda uçuş güvenliğini tehlikeye düşürecek yeni bir hadise daha meydana geldi. 

Atatürk Havalimanı'na iniş için alçalan uçağın pilotu, uçakların iniş yaklaşma hattında uçurulan "drone" gördü. Pilot vaziyeti derhal Atatürk Havalimanı Kontrol Kulesi'ne rapor etti. Pilotun konuyla ilgili hava seyrüsefer denetim kulesinde ki kontrolöre bilgi vermesi ses kayıtlarına yansıdı.

Pilot, "Piste nazaran bir mil pist uzantısı tam yaklaşma hattı 250 ile 300 feet içinde bir adet uzaktan kumandalı fotoğraf çeken aygıt var" diye kule görevlisine bilgilendirmede bulundu. Durum polise bildirilirken polis "drone" uçuran kişiyi ve cihazın nereden uçurulduğuyla ilgili arama çalışması yaptı. Geçtiğimiz ay da Atatürk Havalimanı üstünde drone ile çektiği 12 dakikalık görüntüyü Youtube'a yükleyen bir şahıs saptama edilmiş ve "uçuş emniyetini tehlikeye sokmak"tan hukuki muamele başlatılmıştı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar