Atatürk Anıtı'ndaki Arapça yazılar nedeniyle bayram töreni gecikmeli başladı

Kahramanmaraş’ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Soma'daki maden faciası sebebiyle resmi tören ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla sınırlı kaldı.Kahramanmaraş’ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve...

Google Haberlere Abone ol
Atatürk Anıtı'ndaki Arapça yazılar nedeniyle bayram töreni gecikmeli başladı

Kahramanmaraş’ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri, Soma'daki maden faciası sebebiyle resmi tören ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla sınırlı kaldı.

Kahramanmaraş’ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri öncesi kimliği belirsiz kişi yada kişilerce Atatürk Anıtı'na Arapça yazılar yazıldı. Anıtın altındaki kaidenin ön ve yan duvarına siyah kalemle yazılan yazı, tören için alanda toplanan protokol üyeleri tarafından fark edildi. Bunun üzerine belediye görevlilerine haber verildi, anıt alanına gelen zabıta ekipleri ve temizlik görevlileri yazıyı kaideden zımparayla kazıyarak sildi.

Yazının silinmesinin ardından bir süre gecikmeli başlayan tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı’nın Atatürk anıtına çelenk sunumuyla devam etti. Tören, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla sona erdi.

CİHAN

Yorumlar