Atalay, Filipinler'e yardım sergisinin açılışını yaptı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Filipinler’e yardım için düzenlenen resim sergisinin açılışını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Atalay, Filipinler'e yardım sergisinin açılışını yaptı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Filipinler’e yardım için düzenlenen resim sergisinin açılışını yaptı. Atalay, 114 sanatçı tarafından yapılan eserlerin bir ay boyunca sergileneceğini, elde edilen gelirin de tayfundan etkilenen mağdurlar için harcanacağını ifade etti.

Filipinler’in Ankara Büyükelçiliği’nde gerçekleşen programa Başbakan Yardımcısı Atalay da katıldı. Burada bir konuşma yapan Atalay, “8-9 Kasım 2013 tarihinde Filipinlerin merkezini bir tayfun vurdu. Hızı saatte 300 kilometreye ulaşan tayfunda birçok kişi hayatını kaybetti. Kayıplar yaşandı. Büyük bir nüfus bundan etkilendi ve evlerini kaybetti. Böyle durumlarda uluslararası yardımlaşmanın önemini biz biliyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun Türkiye son yıllarda çok daha aktif bir konumda. Dost Filipinlerin yaşadığı büyük afetle ilgili ilk hareket eden ülkelerden birisi olduk. Bu afetin izdüşümünü yaşıyoruz.” diye konuştu.

Atalay, Filipinler Büyükelçiliği, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, engelli bireyler için görsel sanatler eğitimi ve Mimar Sinan Üniversitesi tarafından geliştirilen projede 114 sanatçının eserinin bir ay boyunca sergileneceğini söyledi. Atalay, elde edilen gelirlerin tayfundan en fazla etkilenen mağdurlar için harcanacağını kaydetti.
CİHAN

Yorumlar