Atalay: Aileyi yıkan, erkeklerin yersiz öfkesi, kadınların da yersiz inadıdır

Eğitimci yazar Halil Atalay, "Aileyi yıkan, erkeklerin yersiz öfkesi, kadınlarımızın da yersiz inadıdır.

Google Haberlere Abone ol
Atalay: Aileyi yıkan, erkeklerin yersiz öfkesi, kadınların da yersiz inadıdır

Eğitimci yazar Halil Atalay, "Aileyi yıkan, erkeklerin yersiz öfkesi, kadınlarımızın da yersiz inadıdır. Eşler, mutlu ve huzurlu olmak için birbirlerini sevmeli, birlerlerine karşı iyi davranmalı ve saygı göstermeli. Eşlerin birbirlerine sağlıklı yaklaşımları aile içindeki ilişkileri de güçlendirecektir." dedi.

Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından gerçekleştirilen 'Aile Mektebi' programında aile ilişkilerinin önemi anlatıldı. İmam Hatipliler Derneği ve Konya Ribat Vakfı işbirliği ile il müftülüğü konferans salonundaki program, İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yasin Karadağ’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Abdussamet Şimşek, aileye önem verdikleri için bu çalışmaların yapıldığını belirterek, vatandaşların ve ailelerin ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Dernek olarak panel, seminer ve konferanslara büyük önem verdiklerini dile getiren Şimşek, aile mektebine katılanlara belge verileceğini ifade ederek, bu tür topluma ve ailelere faydalı her programda yer almaya gayret gösterdiklerini belirtti.

Aile mektebine konuşmacı olarak katılan eğitimci yazar Halil Atalay ise iki bölüm halinde gerçekleştirdiği programda evlilik yolunda nişan, nikâh ve düğün, ikinci bölümünde ise aileyi güçlendiren unsurlar hakkında bilgi verdi. Atalay, evliliğin zamanında yapılması gerektiğini, evlilik öncesinde gerçekleştirilen nişan ve düğünün de çok önemli olduğunu belirterek, evlilik yolunda atılacak adımların önemini anlattı.

Evlenecek gençleri uyaran Atalay, gençlerin evlenmeden önce büyüklerin bilgi ve tecrübelerinden faydalanmasını, eş seçerken dikkatli olmalarını ve seçilen eşlerin de birbirlerine sahip çıkmalarını istedi. Ayet ve hadislerle de ailenin önemine dikkat çeken Atalay, “Geleceğe bakan milletler, aileye içten ve dıştan gelecek tehlikelerden korurlar. Kale, bir ailedir. Ailenin huzurlu olması için sözlerimize dikkat edelim. Hatalarımızda ve kusurlarımızda ısrar ve inat etmeyelim. Aileyi yıkan, erkeklerin yersiz öfkesi, kadınlarımızın da yersiz inadıdır.” şeklinde konuştu.

İlgiyle takip edilen programın sonunda Sivas İmam Hatipliler Derneği tarafından Eğitimci-Yazar Halil Atalay’a plaket verildi. Aile Mektebi programları önümüzdeki aylarda farklı konu ve konuklarıyla devam edecek.
CİHAN

Yorumlar