Atakum minibüsçüleri yıkım kararına tepkili

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Atakum Türk İş Minibüs Kooperatifi Terminali'nin bir kısmı ile ilgili yıkım kararı alınmasına minibüsçüler tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Atakum minibüsçüleri yıkım kararına tepkili

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Atakum Türk İş Minibüs Kooperatifi Terminali'nin bir kısmı ile ilgili yıkım kararı alınmasına minibüsçüler tepki gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı toplantısı AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır'ın yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Atakum ilçesinde yer alan Atakum-Türk İş minibüs hattı üyelerinin toplanma yeri ile karşısında bulunan binalar arasında yol açılmasını öngören teklif görüşüldü. Teklif hakkında söz alan Atakum Belediyesi Başkanvekili Hayri Erdönmez, söz konusunda alanda dere yatağının düzeltilmesi için Atakum minibüsçülerine zarar veren bir uygulamanın hayata geçirildiğini belirterek " Burada minibüsçü arkadaşlarımızın idari binaları yıkılacak ve arazilerinin bir bölümü yola çevrilecek. Gelin taraflarla uzlaşalım diyorum "dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti meclis üyesi Turan Çakır ise "Atakum'da sel felaketi yaşandı ve terminalin bulunduğu alanda orta refüjde daralmalar oldu. Açılacak yol araçların giriş-çıkışlarını rahatlatmaya yönelik bir plandır. Biz yıkıyorsak daha iyisini yaparız. Buradan söz veriyoruz " diye konuştu.

Toplantıda gündem dışı söz alan Atakum Türk İş Minibüs Hattı Kooperatifi Başkanı Yaşar Sungur, imar planı değişikliği ile terminal idari binalarının yıkılacağını belirterek " Burada hukukçu arkadaşlarda var, kendilerine vicdanen rahatlar mı? Sorusunu sormak istiyorum. Biz burayı para toplayarak 2000 yılında aldık. O zaman burası yeşil alandı. Minibüs terminali yapıldı. Yakın çevresinde yapılaşma yoktu. Söz konusu alanla ilgili 6 defa imar uygulaması oldu. Yan tarafımız dere diye imara soktunuz. İmara sokulan yerler dere yatağı değilmiydi?. Bu imar değişikliği imar planı yapılırken neden yapılmadı. Bu teklifte ötekileştirme görüyorum. Benim siyasi görüşüm var. Benim siyasi görüşümden dolayı ötekileştirme olursa ben iki görevimden istifa edeceğim. Diğer arkadaşlarımız zarar görmesin. Ben kasıt görüyorum. İmar değişikliği için dava açacağım, o binalar içinde dava açacağım. Bin 600 metrekare yer bağışladık size "diye konuştu.

Konuşmaların ardından oylamaya sunulan teklif, oy çokluğu ile kabul edildi.

CİHAN

Yorumlar