Atakum Kent Konseyi Başkanı Erkan: Bu yapılan sahil katliamıdır

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atakum Sahil Yolu Projesi kapsamında İncesu-Taflan arasında sahil bandına yapılan dolgu sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekti. Samsun’un, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli illerinden biri olduğunu...

Google Haberlere Abone ol
Atakum Kent Konseyi Başkanı Erkan: Bu yapılan sahil katliamıdır

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, Atakum Sahil Yolu Projesi kapsamında İncesu-Taflan arasında sahil bandına yapılan dolgu sivil toplum örgütlerinin tepkisini çekti.

Samsun’un, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli illerinden biri olduğunu belirten Atakum Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Erkam, konuyla ilgili Türk-İş Eğitim Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi'nin, daha önce Atakent sahilinde yaptığı uygulamayı tüm sahil şeridi boyunca hayata geçirmeyi tercih ettiğini kaydeden Erkan, “Bugün Atakent’in geniş ve doğa harikası kumsallarının önemli bir bölümü yok edilmiş, yol yapma bahanesiyle doldurulmuş ve betonlaşmış halde, bunun devam ettiğini görmekteyiz. Bu, tam bir sahil katliamıdır, doğa düşmanlığıdır. Uygarlıktan nasibini almayan kafaların projesidir. Yapılan estetikten, güzellikten uzaktır.” dedi.

Yapılan işin Samsun halkının isteklerine aykırı olduğunu belirten Kent Konseyi Başkanı Erkan, Atakum Kent Konseyi olarak doğayı ve kenti, haktan hukuktan uzak, dayatmacı yönetim anlayışını kabul edilebilir bulmadıklarını, tüm vatandaşları doğasına sahip çıkmaya davet ettiklerini belirtti.

CİHAN

Yorumlar