Atakum Belediye Başkanı Taşçı muhtarlarla bir araya geldi

Atakum'da bulunan 55 mahalle muhtarı ile birlikte Çakırlar Korusu'nda bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Yıl sonuna kadar üç köy konağını hizmete sokmayı planlıyoruz." dedi. Burada bulunan herkesin seçilerek göreve geldiğini,...

Google Haberlere Abone ol
Atakum Belediye Başkanı Taşçı muhtarlarla bir araya geldi

Atakum'da bulunan 55 mahalle muhtarı ile birlikte Çakırlar Korusu'nda bir araya gelen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Yıl sonuna kadar üç köy konağını hizmete sokmayı planlıyoruz." dedi.

Burada bulunan herkesin seçilerek göreve geldiğini, Atakum için mahalleler için en güzel hizmetleri yapmak amacında olduklarını ve bunu da birlikte çalışılarak başarılabileceğini belirten Başkan Taşçı, "Göreve başlayalı kısa bir süre olmasına karşın uyum ve birlikteliğimiz gün geçtikçe artmaktadır. Hepimizin ortak hedefi sorumluluk alanlarımıza en iyi, en güzel ve en fazla hizmeti yapmaktır. Mahallelerinizdeki sorunları bize iletin. Sorunların çözümü için elimden gelen bütün çabayı göstereceğimden emin olabilirsiniz. Mahallelerimize orada yaşayanlar için her türlü hizmeti götürme adına kendimizle yarışacağız.” diye konuştu.

Yeni mahalle olan köylerin mevcut yollarının yapımı ile ilgili çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını da sözlerine ekleyen Başkan Taşçı, "Burada önceliği acil olan yollara vereceğiz. Sonrasında tüm yollarımızı en az merkezdekiler kadar güzel yapacağız. Buralarda yapmayı planladığımız projelerimiz arasında yer alan Osmanlı Köy Konakları için şu an Özören Mahallesi'nden bir talep geldi. Orada yer tespiti de gerekli incelemeler yapıldı. Burada bir tane yapmaya karar verdik. Yıl sonuna kadar bu tarz üç konağı hizmete sokmayı amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

"Köy Ürünleri Satış Noktası" projelerinin de uygulanması için gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü de hatırlatan başkan Taşçı sözlerine şöyle devam etti: “Ağustos ayı sonuna doğru, aktif olarak faaliyete geçecek bu projemizde, köylerimizde yetiştirilen her türlü ürünü kendi araçlarımızla toplayarak, Atakum merkezde oluşturacağımız büfeler aracılığı ile halka satışını yapmayı amaçlıyoruz. Burada hem halkımızı köy ürünleri ile buluşturacak hem de yaklaşık 50 kişiye istihdam imkanı yaratmış olacağız. Köy yolları, konakları, köy ürünleri satış noktalarının haricinde ‘Yayla Tesisleri’ni hayata geçirmek için yer tespit çalışmalarımızı hızlandırdık ve bir kaç nokta belirledik. İnşallah bu değil ama bir daha ki yaza bu tesislerimiz de halkımızın hizmetinde olacaktır." CİHAN

Yorumlar