Atakum Belediye Başkanı Burma: Etüt merkezleri bugün 5 noktaya ulaştı

Halkın talepleri doğrultusunda, Yeşildere'de açtıkları etüt merkezlerinin bugün 5 noktaya ulaştığını belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Öğrenciler, açtığımız etüt merkezlerine gelmek, bir şeyler öğrenmek için can atıyorlar.

Google Haberlere Abone ol
Atakum Belediye Başkanı Burma: Etüt merkezleri bugün 5 noktaya ulaştı

Halkın talepleri doğrultusunda, Yeşildere'de açtıkları etüt merkezlerinin bugün 5 noktaya ulaştığını belirten Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Öğrenciler, açtığımız etüt merkezlerine gelmek, bir şeyler öğrenmek için can atıyorlar. Bu çok güzel bir şeydir. Bunu geliştirmek için ben yeni yerler açmaya hazırım." dedi.

Atakum'un belediye başkanı olarak kendisine halkın talepleri doğrultusunda iş yapmak, onlara katkı vermek olarak hedef koyduğunu, etüt merkezlerinin de bunun bir parçası olduğunu dile getiren Burma, "Etüt merkezlerini ilk olarak Yeşilder'de açtık. Gördük ki öğrencilerin büyük talebi var. Öğrencilerimiz gönüllü öğretmenleri sayesinde öğrendiklerini pekiştirerek ve üzerine yenilerini ekleyerek, girdikleri sınavlarda büyük başarılar kazandılar. Bunu öğrenen velilerimiz ve öğrencilerimiz, etüt merkezlerinin kendi mahallelerinde de açılmasını talep ettiler. Biz de bu doğrultuda merkez sayımızı beşe çıkardık. Öğrenci sayımız ise 600'lerin üzerindedir. Bunu da çocuklarımıza yani geleceğimize katkı vermek, bizden daha iyi koşullarda okusunlar, eğitilsinler diye yapıyoruz. Kendimi bildim bileli tercihlerimi hep halktan yana kullandım. Hayatım boyunca bunun mücadelesini verdim. Bu nedenle de 3 dönemdir halkın isteği üzerine başkanlık yapıyorum." diye konuştu.

Atakum gibi çok önemli bir ilçe oluşturduklarını ve gelişmeye devam ettiğini ifade eden Başkan Burma, "Ben bugüne kadar halkıma gönlümce hizmet verdim. Benim gecem gündüzüm, yaşamım budur. Eğitim olayı, sürdürmemiz gereken güzel bir iş oldu diye düşünüyorum. Bizim de sizlerden öğreneceklerimiz var. Çocuklarımıza daha iyi hizmet vermek için bu tür veli toplantıları düzenliyor, sizleri ve gönüllü öğretmenlerimizi buluşturuyoruz. Bizim bir beklentimiz yok, halkımızı seviyoruz ve çocuklarına katkı vermeye çalışıyoruz. Madem bu işe girdik, en iyisini yapalım istiyoruz. Öğretmenlerimizin hassasiyetlerine güveniyorum. Onlar gönüllüler. Zaten bu iş gönülle olur. Hiç bir zorunlulukları yokken, çocuklarımız buraya isteyerek bir şeyler öğrenmeye geliyorlarsa, burada bir sevgi çemberi oluşmuş demektir. Bu dünyada en güzel şey zaten sevgi değil midir? Halk talep etti, bir beş yıl daha göreve devam kararı aldım. Final yapacağım. Var olan imkanları dökmeden saçmadan halk yararına kullandım. Son 5 yılda ürettiğimiz şeylere bakıldığında niye bunları başkaları üretmedi de biz üretebildik sorusunun cevabı da budur. Biz, halk yararına çalışıyor, kaynaklarımızı tutumlu kullanıyor, hesabımızı da halka veriyoruz." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar