Atakum Belediye Başkanı Burma: Çağdaşlığı, özgürlüğü, geleceği temsil ediyorum

Samsun’un Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yıl sonu konserine hazırlanan Türk Halk Müziği (THM) ve Türk Sanat Müziği (TSM) koroları üyelerine, moral yemeği verdi.

Google Haberlere Abone ol
Atakum Belediye Başkanı Burma: Çağdaşlığı, özgürlüğü, geleceği temsil ediyorum

Samsun’un Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında yıl sonu konserine hazırlanan Türk Halk Müziği (THM) ve Türk Sanat Müziği (TSM) koroları üyelerine, moral yemeği verdi.

Deniz Kafe Restoran'daki yemekte konuşan Başkan Metin Burma, ilçede çağdaşlığı, özgürlüğü ve geleceği temsil ettiğini söyledi. Çocuklara daha iyi bir dünya bırakmak misyonuyla hareket ettiklerini dile getiren Başkan Burma, sorumluluğunu yerine getirmek için var gücüyle çalıştığını kaydetti.

Yemekte koro üyelerine hitap eden Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, sanatı seven, sanatkar ruhlu insanlarla birlikte olmayı şans gördüğünü belirtti. Türkiye'nin dört bir yanından insanların buraya gelip ilçeye yerleşmesinin kendisi için önemli olduğunu söyleyen Başkan Burma, “Bu sizin çağdaşlığınızdan, güzelliğinizden kaynaklanıyor. Atakum'u farklı kılan sizsiniz. Herkes ilçede sizin gibi, kültürü, sanatı, çağdaşlığı doya doya yaşamaya geliyor. Samsun'un çeşitli ilçelerinde dükkanları, ticarethaneleri olanlar veya çalışanlar gündüzden gidip mekanlarında çalışıyorlar. Akşamları dönüp burada kalıyorlar. Bu gerçekten benim onur duyduğum sizinde gurur duyduğunuz bir tablodur diye düşünüyorum.” dedi.

5 yıllık başkanlık döneminin çok verimli geçtiğinin altını çizen Atakum Belediye Başkanı, çalışmaların artan tempoda sürdüğü bilgisini verdi. Bugüne kadar yaptıkları çalışmaları katalogda toplamaya başladıklarını, bunları ev ev dağıtacaklarını anlatan Başkan Metin Burma, "Atakumlu buraya nasıl çalmadan, çırpmadan, canla başla, gayretle hizmet ettiğimizi biliyor. Katalog sayesinde de Atakum merkezden Taflan'a kadar uzanan yaklaşık 25 kilometrelik geniş alanda yaptığımız çalışmaları ve hayata geçirdiğimiz projeleri, eserleri bir arada görme fırsatı bulacaklar. Ben çağdaşlığı, özgürlüğü, geleceği temsil ediyorum. Belediye başkanlığı büyük sorumluluk istiyor. Ben sorumluluğumu gereğini yerine getirmek için var gücümle çalışıyorum Çocuklarımıza daha iyi bir dünya bırakmak gibi bir misyonumuz var. Çünkü biz bu dünyayı çocuklarımızdan emanet aldık. O zaman bu emanetin kıymetini bilmeliyiz. Onu, hak ettiği gibi yüceltmeliyiz. Bu konuda her birimize önemli görevler düşmektedir. "diye konuştu.

"SİYASETİ BASİT DÜŞÜNCELERLE YAPANLARI SEVMİYORUM"

Mahalli idareler seçimini kazanıp yeni dönemde de hizmetlerine devam etmek istediğini vurgulayan Metin Burma, “Eskiden beri bir sanat merkezi yapma hayalim var. Bunu bu dönemde gerçekleştirmek için gerekli adımları attık. Bu merkezin inşaatını bitirme aşamasındayız. Karadeniz’de içerik, yapı, mekansal düzenlemeler bakımından bir numara olacaktır. Orada imkanlarınız daha iyi olacaktır. Çok daha hevesle ve rahat bir şekilde çalışma imkanı bulacaksınız. Önümüzdeki dönemin başında bunu açacağız. O nedenle de devam etmek istiyorum. Bu da sizin desteğinizle olacaktır. Siyaseti basit düşüncelerle yapanları sevmiyorum. Atakum'un vizyonunu anlayamayanlar, bu vizyonunu üzerine çıkma noktasında korkuya kapılanlar hemen karalama siyaseti yapıyorlar. Öyle yapanlara cevap bile vermiyorum. Çünkü cevap verilecek seviyede görmüyorum. Yaşamın tadını çıkarabileceğiniz Atakum'u daha da ileriye götürebilmek için birlikte hareket edeceğinize inanıyorum." şeklinde konuştu.

Atakum'da özgür ve rahat bir ortamda sanatsal faaliyetlerini sürdürdüklerini belirten THM ve TSM korosu üyeleri ise "Biz sizden ve çalışmalarınızdan memnunuz. Çağdaşlığın sürmesi, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın da bu özgür ortamda büyümesi, rahat nefes almaları adına ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar