Atakent'te ölüm kavşağı

Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Atakent beldesi Mersin-Antalya D-400 karayolundan belde giriş kavşağında son bir ayda 18 trafik kazası meydana geldiği, bu kazalarda üç kişinin hayatını kaybettiği ve 15 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Atakent'te ölüm kavşağı

Mersin’in Silifke ilçesine Bağlı Atakent beldesi Mersin-Antalya D-400 karayolundan belde giriş kavşağında son bir ayda 18 trafik kazası meydana geldiği, bu kazalarda üç kişinin hayatını kaybettiği ve 15 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Mersin-Antalya D-400 karayolunun Atakent mevkiinde başlatılan çift yol çalışmaları, sık sık yaşanılan kazalar nedeniyle can almaya devam ediyor. Yeterli güvenlik önleminin bulunmamasından ve anayol olmasından kaynaklanan nedenlerle yaşanılan kazalara, bu kez de çalışmalar nedeniyle tek seride düşmesi davetiye çıkarıyor. Çankaya Mahalle Muhtarı Alper Doğan, "Kavşakta bulunan trafik ışıklarının da iptal edilmesi ve gece ışıklandırmalarının çok az olması kazaların artışına neden oluyor. Kavşak ölüm kavşağına döndü. Burada alt ve üst geçit olarak çok büyük sıkıntılarımız var, sık sık kazalar yaşanıyor. En önemlisi okul yolun karşısında olduğu için öğrencilerin hepsi bu yoldan gelip geçiyor. Yetkililere bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu kadar işlek bir cadde ama aydınlatma çok az yol yapımı yeni başlandı ama hiçbir güvenlik önlemi alınmadı, Son zamanlarda sık sık yaşanılan kazalar nedeniyle biraz güvenlik önlemi alındı ama oda yetersiz. Çift yön yol tek yöne indi, bu anlamda vatandaş alışkanlıktan da sağa bakıyor sola bakmıyor ve kazalar meydana geliyor. Kazalar dikkatsizlikten ve güvenlik eksikliğinden kaynaklanıyor. Biz yetkililerden daha fazla can kaybı olmadan biraz daha güvenlik önlemi ve alt ve üst geçit istiyoruz." dedi.

Babasını aynı kavşakta Ağustos ayında meydana gelen trafik kazasında kaybeden
Recep Kibar ise "Yol Mersin’i Antalya’ya bağlayan D 400 karayolu ve bu yol bir yerleşim yerinin ortasından geçiyor. Bu nedenle hız limitine uymayan sürücüler 70-80 km hızla gidiyorlar. Hal böyle olunca can güvenliği de sıfıra iniyor. Alt ve üst geçit şart." diye konuştu.

Kışın Nüfusun 6-7 bin arasında değişen Atakent’te yazın nüfusun ise 200-250 binleri bulması nedeniyle üst ve alt geçidin şart olduğunu belirten Arif Özbağ da "Burada can güvenliğimiz yok. Heran her şey olabilir. Kontrollü bir şekilde geçmek isteseniz bile yön tek değil ki sağa bak sola bak geç diyemiyorsunuz çünkü arkanızdan yada yanı başınızdan bir araç çıkabiliyor. Kesinlikle can güvenliğimiz yok. Yetkililerin bu duruma biran önce el atmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu arada Muhtar Doğan, çalışmaların şuanda durdurulduğunu ve firma yetkililerinin kendilerine kısa zaman içinde yol çalışmasını tamamlayacağı bilgisi verildiğini söyledi.
CİHAN

Yorumlar