At sırtında Türkiye turu atacaklar

İstanbul'da yaşayan Emine ve Coşkun Kıraç çifti, 5 yıldır biriktirdikleri parayla dünya turuna çıktı. 12 aydır yollarda olan Kıraç çifti, 11 ülke gezdikten sonra Türkiye’ye giriş yapıp satın aldıkları 2 atla bu kez Türkiye'yi at...

Google Haberlere Abone ol
At sırtında Türkiye turu atacaklar

İstanbul'da yaşayan Emine ve Coşkun Kıraç çifti, 5 yıldır biriktirdikleri parayla dünya turuna çıktı. 12 aydır yollarda olan Kıraç çifti, 11 ülke gezdikten sonra Türkiye’ye giriş yapıp satın aldıkları 2 atla bu kez Türkiye'yi at sırtında gezecek. Kıraç çifti son duraklarının ise İstanbul olacağını belirtti.

İstanbul'da yaşayan elektrik mühendisi 30 yaşındaki Coşkun Kıraç ile özel bir turizm firmasında çalışan eşi 27 yaşındaki Emine Kıraç, evlendikten sonra dünya turuna çıkmaya karar verdi. Türkiye’yi at sırtında dolaşma fikrinin Hindistan’da bir vatandaşın tavsiyesi üzerine İran’dan Türkiye’ye dönerken Van’ın bir köyünde at almaya karar verdiklerini belirten Coşkun Kıraç, "Türkiye’yi at sırtında dolaşmak çok güzel bir fikir olduğuna karar verdik. Türkiye’nin gerçek Anadolu coğrafyasının insanı köylerde yaşıyor ve köyleri de dolaşmanın en güzel en kolay yolu at sırtında dolaşmak olarak düşündük. Van’a geldiğimizde her önümüze gelene sorduk at alıp, Türkiye’yi dolaşacağız diye. Van’ın merkezinde bulamayınca Erciş’te iki atı malzemeleriyle birlikte 2 bin 500 TL’ye aldık." dedi.

11 ÜLKEDEN SONRA TÜRKİYE

    Gürcistan, Rusya, Moğolistan, Tayland, Hong Kong, Malezya, Endonezya, Singapur, Hindistan, Nepal ve İran’ı gezdikten sonra Türkiye’ye tekrar giriş yapan Kıraç çifti, bu seyahatlerinin büyük bölümünü kurdukları çadırda kalarak geçirdi. Yaklaşık 25 bin dolar para biriktirerek yola çıkan Kıraç çifti at sırtında turlarına devam ederken, Mardin’in Midyat ilçesinde mola verdi. Çift, dünya turuna çıkmadan öncede açtıkları 'Bize her gün tatil' bloğunda ise gidip gördükleri ülkelerdeki anılarını yazarak paylaştı. Şimdiye kadar 52 bin kişinin siteyi ziyaret ettiğini belirten Emine Kıraç at sırtında dolaşmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kıraç “ Hiç zor olmuyor, önce çekiniyordum ama ilk hafta vücut ağrıyor ondan sonra tüm kaslar çalışıyor.” şeklinde konuştu.

    Dolaştıkları ülkeler arasında kısa bir analiz yapan Coşkun Kıraç, "Kırsal kesimlerdeki insanların dışa dönüklüğü şehirdekilerden çok daha fazla. İnsanlarla çok daha kolay iletişim kurabiliyorsunuz, selam verebiliyorsunuz, ‘merhaba’ diyebiliyorsunuz, bir güler yüz alabiliyorsunuz, ‘selamünaleyküm’ dediğiniz zaman, adam size ‘aleykümselâm’ diyebiliyor. Bunu bütün dünya için söylüyorum. Büyükşehirlerde insanlar birbirlerine bakmıyorlar, selam vermiyorlar, merhaba demiyorlar, gülmüyorlar, gülümsemiyorlar, sürekli bir koşuşturmanın içerisindeler. Ama köyler, ilçeler çok daha sıcak samimi olarak gördük.” ifadelerini kullandı.

    Kıraç çifti, Midyat’tan sonra Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Ege bölgesini at sırtında gezerek yolculuklarına devam edecek. CİHAN

Yorumlar