Asyaport, Tekirdağ'ı cazibe merkezi haline getirecek

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Aysaport Limanı, biz istesek de istemesek de merkez ilçemiz Süleymanpaşa’yı bir dünya cazibe merkezi haline getirecek.” dedi.Tekirdağ’da yapımı devam eden Türkiye’nin en büyük limanı olan Asyaport Limanı’nın,...

Google Haberlere Abone ol
Asyaport, Tekirdağ'ı cazibe merkezi haline getirecek

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, “Aysaport Limanı, biz istesek de istemesek de merkez ilçemiz Süleymanpaşa’yı bir dünya cazibe merkezi haline getirecek.” dedi.

Tekirdağ’da yapımı devam eden Türkiye’nin en büyük limanı olan Asyaport Limanı’nın, açılmadan önce öngörülen eksikliklerin giderilmesi ile ilgili eylem planının tespiti için gerçekleşen toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Süleymanpaşa’da işsizlik oranının yüzde 8’den fazla olduğuna dikkat çekti. Vali Yerlikaya, Asyaport Limanı ile birlikte Süleymanpaşa’nın dünya cazibe merkezi haline geleceğini ve bu rakamların daha da düşeceğini söyledi. Kapaklı ilçesi ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Ali Yerlikaya, şunları ifade etti: “Şu anda 90 bin nüfusuyla kapaklı geleceği parlak ve gözde bir ilçemiz. Türkiye’de işsizlik oranı 10,5’den 10,1’e inerken Kapaklı da ise işsizlik oranı 4-4,5 civarlarında.”

Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başta olmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek ve Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay katıldı.

CİHAN

Yorumlar