Asyaport Limanı yıl sonunda tamamlanıyor

Tekirdağ’da yapımı devam eden Türkiye’nin en büyük limanı olan Asyaport Limanı'nın, açılmadan önce öngörülen eksikliklerin giderilmesi ile ilgili eylem planının tespiti için bir toplantı gerçekleştirildi.Toplantı'ya ev sahipliği...

Google Haberlere Abone ol
Asyaport Limanı yıl sonunda tamamlanıyor

Tekirdağ’da yapımı devam eden Türkiye’nin en büyük limanı olan Asyaport Limanı'nın, açılmadan önce öngörülen eksikliklerin giderilmesi ile ilgili eylem planının tespiti için bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı'ya ev sahipliği yapan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya başta olmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Süleymanpaşa Meclis Üyesi Münir Karaevli ve Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer katıldı.

Asyaport Limanı’nın büyük bir nimet olduğunu vurgulayan Vali Yerlikaya, limanın faaliyete geçeceği tarihi ise şu ifadelerle aktardı. “Asyaport Limanı inşallah 2015’in ilk çeyreğinde veya daha önce olacaktır. İnşallah hizmete girdikten sonra en geç 24 ay içerisinde bizim ekonomimize bugüne kadar vergiyle ilgili hangi boyuta ulaştıysak bunu bir kat daha arttıracak vergi gelirini sağlayacağını düşünüyoruz.”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Asyaport’ la birlikte her sene 200 milyon lira gelir elde edeceğini düşündüklerini de anlatan Ali Yerlikaya, “Büyükşehir Belediyeleri içerisinde en büyük pay o şehirlerin vergilerinin içerisinden alınacak yüzde 6’lık pay. 3 milyar 387 milyon lira olan 2013 yılı vergi gelirleri eğer 2015 yılında açılan limanla 2017 ve 2018’in başında 3 milyar 387 milyon lira sadece Asyaport’ tan geliyorsa bunun anlamı şu; Büyükşehir Belediyemizin her sene sadece Asyaport’ tan 200 milyon dolar gelir alıyor demektir.”

Asyaport Limanıyla birlikte ortaya çıkan ihtiyaçları da değinen Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, limanın getireceği kazanımları ise şöyle ifade etti: “Asyaport, Süleymanpaşamızı bir dünya cazibe merkezi haline getirecektir. Limanın tam kapasite ile çalıştığı zaman kaç kişiye istihdam sağlayacağını da biliyoruz. Katma değer oluşturarak volümler halinde istihdam yaratacağı da belli.” CİHAN

Yorumlar