ASÜ İslami İlimler Fakültesi 220 öğrenci alacak

Geçen yıl sadece Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’ne 80 öğrenci alarak eğitime başlayan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF), bu yıl lisans programına toplam 220 öğrenci alacak. İslami İlimler...

Google Haberlere Abone ol
ASÜ İslami İlimler Fakültesi 220 öğrenci alacak

Geçen yıl sadece Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’ne 80 öğrenci alarak eğitime başlayan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF), bu yıl lisans programına toplam 220 öğrenci alacak.

İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, yeni kurulan bir fakülte olmalarına rağmen kısa sürede akademik yapılanmayı tamamladıklarını söyledi. Varol, bu yıl normal öğretime 140, ikinci öğretime 80 olmak üzere, toplam 220 öğrenci alacaklarını ifade etti.

Vatandaşların genelde İslami İlimler isimlendirmesine takıldıklarını, ancak içerik, program, müfredat, dersler ve diploma özelliklerinin ilahiyat fakültelerinden bir farkının olmadığını söyleyen Prof. Dr. Varol, “İlahiyat fakültelerinde olduğu gibi İslami İlimler Fakültesi’nde de bir yıl zorunlu Arapça hazırlık sınıfı bulunmaktadır. İslami İlimler'in olmazsa olmazı olan Arapça, bu bir yıl içerisinde öğrencilere en güzel şekilde öğretiliyor. İslami İlimler Fakültesi’ni kazanan öğrenciler, lisans eğitimi sırasında pedagojik formasyon dersleri alarak formasyon belgesiyle mezun olabiliyor. Öğretmen olmalarının önünde herhangi bir engel bulunmuyor.” dedi.

Nitelikli ve tecrübeli öğretim elemanlarına sahip olduklarını belirten Dekan Varol, fakültede 1 profesör, 1 doçent, 11 yardımcı doçent, 1 yabancı uyruklu (Arap) yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 6 araştırma görevlisi olduğunu ifade etti.

CİHAN

Yorumlar