Asliye Hukuk Hakimi Terzi, öğrencilere mesleğini anlattı

Yozgat’ın Çandır Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Meslekleri Tanıyorum, Hedefimi Seçiyorum’ Projesi kapsamında düzenlenen seminerde Çayıralan Asliye Hukuk ve Sulh Ceza Hakimi Aksel Terzi, hakimlik mesleği hakkında öğrenc.

Google Haberlere Abone ol
Asliye Hukuk Hakimi Terzi, öğrencilere mesleğini anlattı

Yozgat’ın Çandır Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Meslekleri Tanıyorum, Hedefimi Seçiyorum’ Projesi kapsamında düzenlenen seminerde Çayıralan Asliye Hukuk ve Sulh Ceza Hakimi Aksel Terzi, hakimlik mesleği hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Çandır Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile hazırlanan ‘Meslekleri Tanıyorum, Hedefimi Seçiyorum’ Projesi kapsamında 8, 9 ve 10. sınıf öğrencilerine yönelik üçüncü seminer programı Çandır Şehit Yıldırım Yılmaz Kız Teknik ve Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Programa Çandır Kaymakam Vekili Adem Başoğlu, Çandır İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tuna, okul müdürleri ile öğrenciler ve konuşmacı olarak Çayıralan Asliye Hukuk ve Sulh Ceza Hakimi Aksel Terzi katıldı.

Proje kapsamında öğrencilere, merak ettikleri meslekleri meslek mensuplarından dinleme fırsatı sunulan üçüncü seminerde yargı mensublarının meslekleri anlatıldı. Öğrencilere hukuk fakültelerinin fonksiyonlarını, hâkim olabilmek için gerekli özellikleri, mesleğe giriş aşamalarını anlatan Çayıralan Asliye Hukuk ve Sulh Ceza Hâkimi Aksel Terzi, ceza mahkemesinden çekilen bir görüntü ile bir mahkemede bulunan fiziksel özellikleri öğrencilere bir fotoğraf üzerinden bilgi verdi.

Öğrencilerden gelen sorular üzerine mesleği ile ilgili son kararı nasıl verdiği ile ilgili olarak adli ve idari hakimliği, teorik ve vicdani sorumlulukları açısından ele alındığını ifade eden Trzi, mesleğinin getirdiği avantaj ve dezavantajları, avukat-savcı-hakim meslekleri arasındaki farkları, görev ve işleyiş şekilleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere, belirledikleri hedefi elde etmeleri için planlı ve programlı çalışmaları gerektiğini söyleyen Terzi, "Meslekler ile ilgili olarak öğrencilere öncelikle belirleyeceğiniz mesleğin size nasıl bir getiride bulunmasını istiyorsunuz? Sorusunu sorduktan sonra hedefinizi belirleyin, sizi mutlu edecek mesleği yeteneklerinizi de göz önünde bulundurarak düşünün. Düzenli ve planlı çalışın, eğer size fırsat tanıyan yakınlarınız yok ise fırsatı kendiniz oluşturun ve siz çevrenizdekileri ikna edin. Belirlediğiniz hedefe ulaşmak için de çok çalışmak, planlı ve programlı çalışmak gerekir." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar