ASKİ Yumurtalık şubesi açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Yumurtalık Şubesi Hizmet Binası düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş...

Google Haberlere Abone ol
ASKİ Yumurtalık şubesi açıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Yumurtalık Şubesi Hizmet Binası düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yanı sıra, Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik, ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, bürokratlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, 30 Mart seçimlerinden sonra Adana il sınırının, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sınırı olduğunu belirtti. Pekar, “Daha önce ilçe belediyelerinin yapmış olduğu hizmetlerin büyük bir kısmı şu an Büyükşehir Belediyesi’nce yapılacak. Su ve kanalizasyon işleri de bunlardan biri ve belki de en önemlisi. Tüm ilçelerde olduğu gibi, yerinde ve etkili bir hizmet gerçekleştirmek için Yumurtalık’ta da ASKİ şubesi açılıyor.” dedi.

Rahmi Pekar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yumurtalık’ın nüfusu kışın 5 bin fakat yaz aylarında 15-20 bine çıkıyor. Önümüzdeki günlerde inşallah yapılacak yeni yatırımlarla yazın ilçenin cazibesi artacak ve nüfusu 50 bine, 100 bine çıkacak. Biz de ASKİ olarak bundan sonraki süreçte vatandaşlarımıza hizmet için ilçenin altyapısını hazırlayacağız. Bu yıl Yumurtalık’ta su sorunu yaşamayacağız. Önümüzdeki günlerde de, yeni nüfusa hizmet edecek bir altyapıyı inşallah oluşturacağız. Yumurtalık’ın merkezinde su problemi olmayacak ama bazı köylerimizde, mahallelerimizde su problemi devam ediyor. Bunları da hızlı bir şekilde çözeceğiz. Çelemli Mahallesi için bulduğumuz çözüm, diğer mahallelerimiz için de uygulanacak. Kısa vadede su kuyularıyla, uzun vadede de Yedigöze Barajı’ndan bölgemize su takviyesi yaparak, ileride oluşacak nüfusa yetecek şekilde bir yatırımın, hizmetin içine gireceğiz.”

Yeni dönemde yeni hizmetlerle Yumurtalık’a daha yakın olmak istediklerini ve verdikleri sözleri unutmadıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Başkan Sözlü; “Nihayetinde ASKİ Şubesi, yazılı tabelanın bulunduğu bu mekan sadece tahsilat yapmak için oluşturduğumuz bir yer değil. Biz bu şubeyle Yumurtalık’a hizmetlerimizi yoğunlaştırmak ve yakınlaştırmak, hizmet anlayışını daha ileri götürme noktasında idiamızı ve inancımızı da göstermek için geldik. Bu sene Yumurtalık’ta yaz döneminde su problemi yaşamayacağız.” diye konuştu.

Yumurtalık Belediye Başkanı Türkeş Filik de şunları söyledi: “Seçimden önce verdiğimiz sözleri, Allah’ın izniyle teker teker yerine getiriyoruz. 1 Haziran’da su sorununu bitireceğimizi dile getirmiştik. Allah’ın izniyle 20 Haziran’da çözüldü. İnşallah Yumurtalık’ı Bodrum, Marmaris haline getireceğiz.”

CİHAN

Yorumlar