ASKİ çalışması için İstanbul Yolu'na geçici düzenleme

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu boru hattı çalışması nedeniyle İstanbul Yolu ( Yenimahalle İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı) ile Varlık Mahallesi'nin içinden geçen Tanzimat Caddesi kesiştiği noktada 8 – 15 Temmuz tarihleri...

Google Haberlere Abone ol
ASKİ çalışması için İstanbul Yolu'na geçici düzenleme

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu boru hattı çalışması nedeniyle İstanbul Yolu ( Yenimahalle İlçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı) ile Varlık Mahallesi'nin içinden geçen Tanzimat Caddesi kesiştiği noktada 8 – 15 Temmuz tarihleri arasında trafik akışının tek şeritten sağlanacağı belirtildi.

Mamak ve Keçiören’in bir kısmını, Altındağ’ın ise tamamını besleyen içme suyu hattına paralel olarak alternatif bir hattın daha yapımının gerçekleştirildiğini belirten ASKİ yetkilileri, “Yaklaşık 1,5 milyon kişinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı mevcut ana iletim boru hattına paralel olarak bir yeni hattın yapımı daha gerçekleştiriliyor. Kullanımdaki içme suyu hattında herhangi bir arıza oluşması durumunda bölge halkının su kesintisine maruz kalmaması için alternatif yedek olarak döşenen iletim hattının anında devreye girmesi amaçlanmaktadır.” dedi.

İstanbul Yolu üzerinde uygulanacak geçici trafik düzenlemesine ilişkin bilgi veren ASKİ yetkilileri, “Söz konusu yol üzerinde gerçekleştirilecek olan içme suyu boru hattı döşeme çalışmaları nedeniyle trafik 9 gün süreyle tek şeritten sağlanacak.” açıklaması yaptı.

Kazı çalışmalarının devam edeceği süre zarfında vatandaşların alternatif yolları kullanmalarını isteyen ASKİ yetkilileri belirlenen güzergahlar hakkında şunları söyledi:

“Boru döşeme çalışmaları kapsamında sürücüler, İvedik Caddesi, Hipodrom caddesi, Mevlana Bulvarı (Konya Yolu), Akköprü Kavşağı, Tanzimat Caddesi güzergahlarını kullanabilirler. Geçici olarak verilen bu rahatsızlıktan dolayı üzgünüz. Başkentlilerin bu konuda bizlere anlayış göstererek yardımcı olacaklarını umut ediyoruz.”

CİHAN

Yorumlar