Askerten kaçtı girdiği ırmakta boğuldu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde serinlemek için girdiği ırmakta boğulan genci arama çalışmaları devam ediyor. İlçeye bağlı Erenköy köyünde dün akşam 20.00 sıralarında Filyos çayının kenarına giden Yusuf Zoroğlu(22), serinlemek için...

Google Haberlere Abone ol
Askerten kaçtı girdiği ırmakta boğuldu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde serinlemek için girdiği ırmakta boğulan genci arama çalışmaları devam ediyor.

İlçeye bağlı Erenköy köyünde dün akşam 20.00 sıralarında Filyos çayının kenarına giden Yusuf Zoroğlu(22), serinlemek için girdiği ırmakta boğuldu. Irmakta yüzerken çırpınmaya başlayan Zoroğlu, çayın karşısında balık tutan köylülere 'beni kurtarın' diye bağırdığı, birkaç kez batıp çıktığı, çırpınarak gözden kaybolduğu bildirildi. Bu arada olaya şahit olan Hayri Öztürk(45) ve yanındaki arkadaşı, köyün muhtarını arayıp durumu bildirmesi üzerine köy sakinleri çaya akın etti; ancak gence ulaşılamadı. Zoroğlu'nun asker olduğu ve sürekli firar ettiği öğrenildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü(AFAD) ve Çaycuma İtfaiyesi ekipleri, bugün sabah saatlerinden itibaren yeniden arama çalışması başlattı. Balık adamlar olay yerinin çevresinde dalış yaptı. Gence ulaşılamadı.

Olay sırasında balık tutan Hayri Öztürk yaşanan olayı şöyle anlattı: "Biz 2 arkadaş balık tutmak üzere çay kenarına gidiyorduk. Yusuf da peşimizden geldi. Biz balık tutarken o da karşı taraftaydı. En son ırmağa yüzmeye girerken gördük. Sonra çırpınmaya başladı. Beni kurtarın diye 4-5 kez bağırdı. Biz de cesaret edemediğimiz için suya giremedik. Hemen muhtarı aradık. Bütün köylüler geldi, sonra kurtarma ekipleri geldi. Ancak akşam karanlık olduğu için arama çalışmalarını sabaha bıraktılar." dedi.

Olay yerinde arama kurtarma çalışmalarının izleyen acılı baba Cengiz Zoroğlu(45) gelecek müjdeli haberi bekliyor. Zoroğlu, "Dün akşam ben Çaycuma'daydım. Muhtar aradı. Olay yerine geldim. AFAD da buradaydı. Ancak akşam arama yapmadılar. Sabahleyin geldiler aramaya devam ediyoruz. Yapacak bir şey yok. Oğlum askerdi. Ama askerden kaçıyordu. Rahatsızlığı vardı. 4-5 sefer askere götürdüm, yine kaçtı. Arkadaşlarıyla balık tutmaya gelmişler. Ama oğlum suya girmiş. Yapacak bir şey yok" dedi.

'3 KİŞİYİ TOPRAĞA VERDİM, BU ACIYA NASIL DAYANAYIM?'

Bu arada Erenköy köyünde oğlunun acısıyla bitkin düşen 2 çocuk annesi Huriye Zoroğlu, konuşmakta güçlük çekti.

Torunu için gözyaşlarına boğulan babaanne Sevim Zoroğlu ise yaşadığı acıyı "Bir ay önce eşimi, 4 yıl önce oğlumu kaybettim. Şimdi de fidan gibi torunumu toprağa vereceğim. Ben bu acıya nasıl dayanacağım." sözleriyle dile getirdi.

Zoroğlu'nun arama çalışmalarını sürdüren AFAD ekipleri, detaylı arama için kancalı arama çalışması başlatacaklarını kaydetti. CİHAN

Yorumlar