Askerlere taşlarla saldıran kaçakçılardan biri vurularak öldü

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kilis Gaziantep Şimşek Hudut Karakolu sorumluluk sahasında kaçakçıların askerlere taşla saldırıda bulunduğu ve araçlara zarar verdiklerini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Askerlere taşlarla saldıran kaçakçılardan biri vurularak öldü

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kilis Gaziantep Şimşek Hudut Karakolu sorumluluk sahasında kaçakçıların askerlere taşla saldırıda bulunduğu ve araçlara zarar verdiklerini bildirdi. Askerlerin uyarı ateşi sonucu yaralanın bir kişinin hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada dün Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 60-70 kişilik atlı bir gruba ‘dur’ ikazında bulunulduğu ancak ikazına uymayan kaçakçılara yönelik yapılan uyarı atışı sonucu İ.Ö. isimli şahısın, koltuk altı bölgesinden yaralandığı ve kaldırıldığı Kilis Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği bildirildi.

Şahsın vefatının ardından bölgede yaşananlar ise şöyle aktarıldı: “Şahsın vefat haberinin duyulması üzerine Duruca, Doğançay ve Tahtalı köylerinden toplanan 50-60 kişilik bir grup, Hudut Devriye Timi ve Ani Müdahale Kuvvetleri'ne sözlü tehdit ve hakaretlerde bulunmuş, gruba bölgeden uzaklaşmaları ikaz edilmesi üzerine, grup hudut personeline taşlı saldırıda bulunmuştur. Atılan taşlar ve şahısların saldırması sonucu Mercedes Unımog aracının ön camında çatlaklar meydana gelmiş ve taktik tekerlekli zırhlı aracının sol arka lastiği de patlatılmıştır. Taşlı saldırıyı bertaraf etmek amacıyla hudut unsurlarımız tarafından havaya ikaz ateşi açılmış ve söz konusu grup, jandarma unsurlarının olay mahalline gelmesi ile birlikte İkinci Derece Askeri Yasak Bölgede dağıtılmıştır. Kilis Valiliği'ne bilgi verilmiş ve 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı (Gaziantep) Askerî Savcılığı'nın talimatı ile tahkikata başlanmıştır.”

SINIRDA MAZOT YÜKLÜ ARAÇ YANDI

Yine aynı gün Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (Narlıca Hatay) Şht.Çvş.M. Özeker Hudut Karakolu sorumluluk sahasında Suriye'den Türkiye'ye doğru mazot bidonları yüklü bir kamyonetin, hudut hattına yaklaşması üzerine yaşanan olay hakkında bilgi verildi.

Açıklamada yaşananlar, “Tespit edilen bu durum üzerine bölgeye bir Ani Müdahale Timi (AMT) sevk edilmiştir. AMT, söz konusu araca hududa yaklaşmaması konusunda ‘dur’ ikazında bulunmuş, ikaza uymayan ve hızla hudut hattına yaklaşmaya devam eden aracın geri bölgesinden birliklerimizin üzerine doğru Kalaşnikof piyade tüfeği olduğu değerlendirilen silahla ateş edilmiştir. Açılan bu ateşe, AMT personeli tarafından ateşle karşılık verilmiş, hudut unsurlarımızın açtığı bu karşı ateş sonucunda, Suriye tarafında içinde mazot olduğu değerlendirilen yaklaşık 80-90 adet bidon yüklü araç, alev alarak yanmıştır. Hatay Valiliği, Reyhanlı Kaymakamlığı, Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı ve 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı (Adana) Askerî Savcılığı'na bilgi verilmiştir.” şeklinde ifade edildi. CİHAN

Yorumlar