Askerin ailesinden 'çocuğumuzu kaçakçılar döverek öldürdü' iddiası

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde bulunan Ermiş Hudut Karakolu'nda nöbet tuttuğu sırada rahatsızlandığı iddia edilen Piyade Er Uğur Cağcağakar (22), memleketi Kilis'te toprağa verildi. Cağcağakar'ın ağabeyi Erdal Cağcağakar, kalp krizinden...

Google Haberlere Abone ol
Askerin ailesinden 'çocuğumuzu kaçakçılar döverek öldürdü' iddiası

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde bulunan Ermiş Hudut Karakolu'nda nöbet tuttuğu sırada rahatsızlandığı iddia edilen Piyade Er Uğur Cağcağakar (22), memleketi Kilis'te toprağa verildi. Cağcağakar'ın ağabeyi Erdal Cağcağakar, kalp krizinden öldüğü söylenen kardeşinin otopsi raporunda ölüm sebebinin belirlenemediğini öne sürdü. Kardeşinin Suriyeli kaçakçılar tarafından dövülerek öldürüldüğünü söyleyen Çağcağakar, olayın peşini bırakmayacaklarını belirtti. Cağcağakar'ın hayatını kaybettiği Ermiş Hudut Karakolu'nda geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden bir başka askerin de doldur-boşalt yaparken öldüğü ifade edilmişti.

Ermiş Hudut Karakolu'nda vatani görevini yapan Uğur Cağcaakar'ın nöbet sırasında fenalaşarak bulunduğu kuleden düştüğü iddia edildi. Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırılan asker, yapılan tüm müdahalelere rağman kurtarılamazken, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi üzerine otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Cesedin harici muayenesinde, darp izi, silah yarası, boğma gibi izlere rastlanılmadığı ifade edilirken, göğüs kafesinin açıldığı bölümle ilgili olarak, 'Solda 2. kot midklavikular hatta ekimozsuz kırık bulundu' şeklinde not düşüldü. Bilirkişi beyanında da kesin ölüm sebebinin belirlenemediği kaydedildi. Kesin ölümünün belirlenmesi için alınan doku örneklerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi gerektiği konusunda da görüş bildirildi. Yapılan otopsinin arından Cağcağakar'ın cenazesi, Kilis'e getirildi. Burada da Hacı Cümbüş Camii'nde İl Müftüsü Mübarek Çelik tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerin naaşı, asri mezarlıkta toprağa verildi.

Geçtiğimiz günlerde Gökhan Dağbay isimli bir başka askerin de hayatını kaybettiği Ermiş Hudut Karakolu'nda meydana gelen bu ikinci ölümlü olay, Cağcağakar'ın ailesini de tedirgin etti. Ağabey Erdal Cağcağakar, kardeşinin kalp krizi geçirip merdivenden düştüğünün söylendiğini ancak otopside böyle bir durumun yer almadığını ifade etti. Kardeşinin kafa arkasında çatlak bulunduğunu, bir iki dişinin kırıldığını ve göğüs kemiklerininde de kırık bulunduğunu iddia eden Cağcağakar, "Oradaki köylüler, bir askerin mayın tarlasına çekildiğini söylemiş. Kaçakçılar olduklarını söylüyorlar. Orada kardeşimi öldüresiye dövüyorlar. Sabaha karşı askeriye de kardeşimin cenazesini mayın tarlasından alıyor. Avukata başvurduk. Hukuki süreci takip edeceğiz. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan da raporları bekliyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağım. Benim kardeşim sapasağlamdı. Komutanı kendisi arayıp söylüyor bana. Revire bile çıkmayan insan durduk yere nasıl kalp krizi geçiriyor? Mantık olarak düşünürseniz, 3 metrelik bir kuleden ben sabaha kadar düşeyim ölmem. En kötü bi yerine çarptı diyelim. Kafa arkası aynı anda nasıl kırılır. Bir insanın yerde yatarken kanlar enseden kalçaya iniyor. benimn kardeşimi bir kaç kişi tutmuş, kasıtlı bir şekilde darbe yemiştir." ifadelerini kullandı.

Cağcağakar'ın akrabası Hikmet Karabalık da olayı öğrendiğinde görev yerini görmeye gittiğini dile getirerek, "Benim şüphem bu çocuğun dayak yiyerek öldüğü. Köylülerle görüştüm. Hepsinin dediği aynı. Kaçakçılık yapanlar tarafından dövüldüğü anlatılıyor." şeklinde konuştu. Dayı Mehmet Cağcağakar ise iddiasını şu şekilde dile getirdi: "Yeğenim, Suriye tarafında nöbet tutarken 3 kişi kaçıyor ve yeğenim kalıyor. Öldürünceye kadar dövüyorlar. Elbeyli tarafında bütün millet bunu görmüş ve söylüyorlar. Kendi akrabalarım da söylüyorlar. Türk devletinin bunu araştırıp bulmasını istiyorum."

CİHAN

Yorumlar