Askerin ailesi 2. adli tıp raporu ile hayal kırıklığı yaşadı

Hatay ili, Hassa ilçesi, Gökhan Suriye sınır karakolunda vatani görevini yaparken 25 Ekim 1994 tarihinde firar ettiği iddia edilen ve daha sonra faili belli olmayacak şekilde öldürüldüğü iddia edilen Piyade Er Nihat Özcan ile ilgili 2.

Google Haberlere Abone ol
Askerin ailesi 2. adli tıp raporu ile hayal kırıklığı yaşadı

Hatay ili, Hassa ilçesi, Gökhan Suriye sınır karakolunda vatani görevini yaparken 25 Ekim 1994 tarihinde firar ettiği iddia edilen ve daha sonra faili belli olmayacak şekilde öldürüldüğü iddia edilen Piyade Er Nihat Özcan ile ilgili 2. adli tıp raporu açıklandı. Askerin ailesi, hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi.

Ağabeyi ile ilgili 2. adli tıp raporu sonucuna tepki gösteren Şehmus Özcan, 20 yıllık mağdur ailesi olarak devam etmekte olan askeri ve sivil soruşturmaların dava zaman aşımını düşünürken, bu rapor sonucunda hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi. Raporda, “Türkiye’de yapılan ölü muayenesinde iki adet ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası tarif edildiği, yaraların çevresinde atış artıkları bulunup bulunmadığı belirtilmediği, otopsi raporu ve görüntüleri bulunmadığı, ayrıca tarif edilen ateşli silah mermi çekirdeği yaralarının elbiseli bölgeye isabet etmiş olabileceğinden giriş ve çıkış deliklerinin, atış sayısının yara trajeleri atış yapılan silahın özelliklerinin ve ateşli silah yaralanması dışında ayrıca bir travmaya maruz kalıp kalmadığının belirlenemediği oy birliği ile mütalaa olunur.” denildiğini ileri süren Şehmus Özcan, itiraz hakkı varsa bir üst kurula incelenmesi için itiraz edeceklerini söyledi.

Günümüzde sadece bir doku parçası, saç teli, sigara izmariti vs. gibi küçücük sayılabilecek delillerle sayısız cinayetlerin aydınlatıldığına dikkat çeken Şehmus Özcan, ağabeyi Nihat Özcan’ın elbiseli olduğu için otopsi yapılmamasının düşündürücü olduğunu kaydetti. Özcan, “Dünya genelinde silahla öldürülen insanların, silah özellikleri veya travmaya maruz kalıp kalmadığı belirlenebilmesi için illaki çıplak olmaları mı lazım. İtiraz hakkımız varsa bir üst kurula incelenmesi için itiraz hakkımızı kullanacağız. Ne pahasına olursa olsun yasal olarak olayın peşini bırakmayacağız. Sonuçta öldürülen bir Türk Askeri Piyade Er Nihat Özcan... Bizden ziyade devletimizin kendi askerine, ailesine sahip çıkmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar