Askeri casusluk için AYM önünde eylem

Aralarında TÜBİTAK yetkililerinin ve askerlerin bulunduğu 43’ü tutuklu 56 sanıklı İstanbul Askeri Casusluk davasında sanık yakınları Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde eylem yaptı. Aileler, AYM önünde sembolik nöbet tutacak. Askeri Casusluk...

Google Haberlere Abone ol
Askeri casusluk için AYM önünde eylem

Aralarında TÜBİTAK yetkililerinin ve askerlerin bulunduğu 43’ü tutuklu 56 sanıklı İstanbul Askeri Casusluk davasında sanık yakınları Anayasa Mahkemesi (AYM) önünde eylem yaptı. Aileler, AYM önünde sembolik nöbet tutacak.

Askeri Casusluk Davası sanıkları dijital delillerle ilgili bilirkişi yaptırmaması, delillerin kendilerine verilmemesi gibi gerekçelerle ‘adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini’ belirtip AYM’ye bireysel başvuru yapmıştı. AYM’ya yapılan başvurunun kararını bekleyen sanık yakınları eylem yaptı. Aileler AYM önünde sembolik olarak nöbet tutacak.

AYM önündeki eyleme sanık yakınları, emekli askerler, Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Birgün Ayman Güler, Balyoz Davası hükümlülerinden Ahmet Zeki Üçok ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Grup adına basın açıklaması avukat Mahir Işıkay yaptı. Basın açıklamasında AYM başkanı ve üyelerine seslenen Işıkay, “Askeri casusluk kumpası ile gencecik subaylara, astsubaylara, değerli TÜBİTAK çalışanlarına casusluk ve fuhuş lekesi sürülerek zalimce bir operasyon yapılmıştır. Yapılan hukuksuzluklar ayan beyan ortadadır. Anayasa Mahkemesi’nin benzer davalarda gösterdiği hassasiyeti bu davada da göstereceğine yürekten inanıyoruz. Kimisi cezaevinde, kimisi 5 aylık bebeği kucağında hukuk terörünün mağduru 43 masum pırıl pırıl subay, astsubay ve TÜBİTAK çalışanı bu saçmalıkların, tutarsızlıklar, hukuksuzlukların son bulması için gözü kulağı siz sayın Anayasa Mahkemesi’nden haber beklemektedir. Haksızlıklara maruz kalmış bu insanların itibarlarını iade edin.” dedi.

Basın açıklamasının ardından bazı sanık yakınları, sanıkların cezaevinden gönderdikleri mektupları okudu. CİHAN

Yorumlar