Asker, Terör Örgütünün 4 Deposuna Ulaştı 90 Kilo Patlayıcı Madde Buldu

Jandarma, Hatay'da düzenlediği operasyonla terör örgütüne ait 4 depoya ulaştı. Operasyonda bidonlar içerisinde sıkıştırılmış 90 kilo kimyasal patlayıcı ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Asker, Terör Örgütünün 4 Deposuna Ulaştı 90 Kilo Patlayıcı Madde Buldu

Hatay İl Jandarma Komutanlığı, dün yaptığı operasyonda Hatay'ın Amanos dağlarında bidonlar bünyesinde sıkıştırılmış vaziyette 90 kilo kimyasal patlayıcı ele geçirdi.

Güvenlik güçleri sebebi ile 17 Mart günü gerçekleştirilen planlı operasyonda terör unsurları ile sıcak İlişki olmadan gerçekleştirilen operasyonda terörist gruplara ilişkin bulunduğu değerlendirilen 4 ayrı depo bulundu. Ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savcılığının emri ile imha edildi.

'ASKERİMİZ OPERASYON YAPTI'

Hatay Valisi Ercan Topaca 17.03.2015 tarihinde Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Belen ve Arsuz ilçeleri bünyesinde kalan Amanoslar kırsalındaki Kurtbağı Mahallesi, Kuyrukyaran Sırtları ve Gökyar Tepe bölgelerinde dik ve ormanlık piyasa içerisinde Terör Örgütlerinin muhtemel barınma bölgeleri ile kullandıkları depoları belirleme ve imha etmek maksadıyla operasyon düzenlendiğini açıkladı.

90 KİLO PATLAYICI ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan operasyona 5 Jandarma hususi Harekât Timi, 1 Jandarma Asayiş Timi, 1 Terörle Mücadele Unsuru, 2 İstihbarat Unsuru ve 1 KOM unsuru iştirak ettiğini aktaran Topaca yapılan arazi aramada ormanlık bölgeye saklanmış 4 ayrı depo bünyesinde 3 tane bidon içine sıkıştırılmış vaziyette 90 kilo patlayıcı bulunduğu değerlendirilen madde, 4 tane uzaktan komuta düzeneği, 3 mt. saniyeli fitil, 5 tane kullanıma hazır el inşası patlayıcı madde düzeneği, 1 tane 1,5 KW'lık jeneratör, 14 tane mekanik kapsül, 5 tane dolu piknik tüpü, 700 mt. kablo, 108 kg çeşitli besin maddesi, 10 tane tıbbi materyal ve 56 tane yapım cihaz ve materyali ele geçirildiğini açıkladı.

OLAY YERİNDE İMHA EDİLDİ

Topaca ele geçirilen materyallerin Cumhuriyet Savcılığının bilgisi dahilinde hadise yerinde imha edildiğini ve sığınakların kullanılamaz bir vaziyete getirildiğini söyledi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar