Askerî bilgi ve belge temini davasına devam edildi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 38'i muvazzaf ve 59'u tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askerî bilgi ve belge temin etme davasına devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Askerî bilgi ve belge temini davasına devam edildi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 38'i muvazzaf ve 59'u tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askerî bilgi ve belge temin etme davasına devam edildi. Dün başlayan duruşmada suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen işadamı Bilgin Özkaynak ve suç örgütü yöneticisi olduğu iddia edilen Narin Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 19 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ve sanık avukatları hazır bulundu.

Duruşmada sanıkların savunmaları alındı. Tutuksuz sanıklardan muvazzaf asker Murat Karataş, hakkındaki suçlamaları reddetti. İddianamede isminin bir ya da iki yerde geçtiğini, yargılanmasına yeterli herhangi bir delil ve bilgi bulunmadığını söyleyen Karataş, beraatini istedi. Tutuklu sanık İrfan Bulut ise ek savunmasında, 19 aydır tutuklu olduğunu hatırlattı. Bulut, iddianamede yer alan kadınların hiçbirini tanımadığını, irtibatının bulunmadığını, dijital belge verdiği iddia edilen kişileri tanımadığını, bu kişileri ilk kez mahkemede kimlik tespiti esnasında gördüğünü söyledi. Bulut’un avukatı Erhan Tokatlı da belgeleri sızdırdığını tespit ettikleri kişilerle ilgili Bingöl Askerî Savcılığı’na ve Genelkurmay Başkanlığı’na suç duyurusunda bulunduklarını söyleyerek, müvekkilinin tutuklu kalmasının hak ve hukuk ihlâli olacağını dile getirip tahliyesini ve beraatini istedi. Savunma yapan diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Duruşmaya öğle arası verildi. CİHAN

Yorumlar