Askerî bilgi ve belge temin etme davasında sanık ve tanıklar dinlendi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 38'i muvazzaf, 59'u tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askerî bilgi ve belge temin etme davasının öğleden sonraki oturumuna savunma ve tanık ifadeleriyle devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
Askerî bilgi ve belge temin etme davasında sanık ve tanıklar dinlendi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 38'i muvazzaf, 59'u tutuklu 357 sanıklı, tehdit ve şantajla askerî bilgi ve belge temin etme davasının öğleden sonraki oturumuna savunma ve tanık ifadeleriyle devam edildi. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kişisel verilerin kaydedilmesi ve devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek suçlarından hakkında müebbet ve 9 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Narin Korkmaz'ın görme engelli olan babası Atilla Korkmaz, duruşmada tanık olarak dinlendi. Mayıs 2012'de Bornova ilçesinin Altındağ semtinde bulunan evlerinde yapılan arama sırasında evde kendisiyle birlikte küçük kızı Sümeyra ve damadının bulunduğunu söyleyen baba Korkmaz, evin alt katında kendisinin, üst katında ise kızı Sümeyra'nın eşiyle birlikte kaldığını anlattı. Arama için eve sivil ve resmi polis ekiplerinin geldiğini, önce alt katın arandığını daha sonra polislerin üst kata çıktığını belirten Korkmaz, üst katta bulunan mutfak dolaplarının üstünde birtakım dijital materyaller ve harddisk bulduğunu belirterek, bunların eve sonradan koyulduğunu iddia etti. Kızının çevresinin kurbanı olduğunu da dile getiren Korkmaz, "Benim çocuğum gerçekten suçluysa, benim çocuğuma beygir hırsızlarına verilen cezayı vermeyin, benim çocuğumu asın. Ölüsü olan bir gün ağlar, delisi olan her gün ağlar.” diye konuştu.

'POLİSLER EVDE ARAMA YAPARKEN KAMERAYLA ÇEKİM YAPTI'

Sanık Narin Korkmaz’ın kardeşi Sümeyra Korkmaz, akşam saatlerinde eve üç polis aracının geldiğini, birinde dört, diğer araçlarda ise ikişer polis bulunduğunu söyledi. Evde eşiyle birlikte bulunduklarını ve babasının oturduğu alt kata indiklerini belirten Korkmaz, önce alt katın arandığını, sonra ekiplerin üst kata çıktığını belirterek, “Kapıdan girer girmez hemen mutfağa girdiler, mutfak dolabından birtakım evraklar çıktı. Sonra diğer odaları aradılar. CD’leri aldılar. Saat 04.30’da falan arama bitince çıkan her şey için bize imza attırdılar. Sabah Organize Suçlar Müdürlüğü'ne çağırdılar, oraya gittik." dedi. Sümeyra Korkmaz, arama sırasında polislerin kamerayla evde çekim yaptığını, o dönemde hamile olduğu için genellikle polislerin arkasında durduğunu da belirtti. Mahkeme Başkanı Atilla Rahman, evlerinde Narin Korkmaz’ın bir odasının bulunup bulunmadığını sorması üzerine, “Ablam Pamukkale Üniversitesi'ni kazanınca Denizli’ye gitti. O evde ben eşimle kalıyordum.” karşılığını verdi. Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Alaybay’ın, “Taşındığınız yeri sizden önce kim kullanıyordu?” şeklindeki sorusuna Korkmaz, “Ablam kullanıyordu. Sonra bir odaya ablamın eşyaları konulup kapısı kilitlendi.” karşılığını verdi. Bu sırada söz isteyen sanık Narin Korkmaz, “Bana ait olduğu belirtilen dijital materyallerin mutfakta bulunduğu söyleniyor, benim odamda değil.” dedi. Mahkeme heyetinin, polislerin kendileri olmadan odalara çıkıp çıkmadığı sorusuna, "Bilmiyorum, biz aşağıdaydık, bizi yukarılara çıkarmadılar. Kamerayla çekiyorlardı hep. Polisler ayrı ayrı değil, hep birlikte giriyorlardı odalara." ceabını verdi. Tanıkların ifadesinin ardından söz alan tutuklu sanık Aslıhan Sağlık, "Benim evimde bir şey çıkmadı ama 5 yılla yargılanıyorum. Eğer o polisler koyduysa onlar da sorgulanmalı, gerekiyorsa tutuklanmalı. Böylece bizim masum olduğumuz ortaya çıkar. Polisler hakkında suç duyurusunda bulunuyorum ama onlar piramidin altı. Onlara o emirleri verenlerden, piramidin üstündekilerden şikayetçiyim." diye konuştu.

TUĞAMİRAL DEMİRUS DA SAVUNMA YAPTI

Davanın tutuksuz sanıklarından Deniz Kuvvetleri Denetleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanı Tuğamiral Gündüz Alp Demirus da duruşmaya gelerek savunma yaptı. Davanın sanıklarından Engin Karatekin'e denizaltılarla ilgili belge verdiği iddialarının asılsız olduğunu söyleyen Demirus, bunun akıl ve mantıkla bağdaştırılamayacağını savundu. İddianamede kendisiyle ilgili HTS kayıtlarının bulunduğunu ifade eden Demirus, kayıtlarda konuştuğu kişilerden birinin 36 yıllık arkadaşı, diğerinin de silah ve kader arkadaşı olduğunu ifade ederek, "Hakkımdaki iddiaları ve hükmün açıklanmasını şiddetle reddediyorum." dedi.

JAMYO Komutanlığı Güvenlik Bilimleri Bölümü Askerî Hizmetler Bilim Dalı Başkanı Dr Jandarma Muhabere Kıdemli Albay Ali Murat İlhan da savunmasında hakkındaki suçlamaların hiçbirini kabul etmediğini, belgelerin düzenlendiği tarihlerde Bosna Hersek'te NATO karargâhında bir yıl süreyle görevli olduğunu anlatarak beraatini talep etti. Savunma yapan diğer tutuksuz sanıklar da suçlamaları reddetti.

Savunmaların ardından duruşmaya, yarın devam edilmek üzere ara verildi. Yarınki duruşmayı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın da izleyeceği öğrenildi. CİHAN

Yorumlar