Askerî belge temin etme davasının ek iddianamesinde ek cezalar istendi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden, 10'u muvazzaf ve 15'i tutuklu 357 sanıklı tehdit ve şantajla askerî bilgi ve belge temin etme davasında, TMK 10.

Google Haberlere Abone ol
Askerî belge temin etme davasının ek iddianamesinde ek cezalar istendi

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden, 10'u muvazzaf ve 15'i tutuklu 357 sanıklı tehdit ve şantajla askerî bilgi ve belge temin etme davasında, TMK 10. maddeyle görevli Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç tarafından hazırlanan ek iddianame kabul edildi. İddianame ilk davayla birleştirilirken sanıklar hakkında yeni cezalar talep edildi.

Ek iddianamede, devam eden davada sanık durumunda olan 357 kişiden 134'ü hakkında, 3 yıl ile müebbet arasında değişen yeni cezalar istendi. Mahkede tarafından kabul edilerek devam eden davayla birleştirilen ek iddianamede sanıklara "devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, yasaklanan bilgileri temin etme, yasaklanan bilgileri açıklama ve kişisel verileri kaydetme" suçlamaları yöneltildi. İlk iddianamede mağdur olarak 831 kişinin ismi geçerken bunda bin 272 mağdur yer aldı. İlkinde 196 olan müşteki sayısına, 317 kişi eklendi. Bunların suç örgütünü ve üyelerini tanımadığı, herhangi bir tehdit ve şantaja maruz kalmadığı, fişleme amaçlı kişisel verilerinin nasıl elde edildiğini bilmediği, kişisel verilerinin kaydedilmiş olması sebebiyle bunu yapan kişilerden şikayetçi olduğu iddianamede yer aldı. Mağdur olarak ismi geçen bin 272 kişinin ise şikayetçi olmadığı belirtildi. Ayrıca ilk iddianamenin hazırlanmasından sonra kurum cevapları, gelen bilgi ve belgelerle tespit edilen müşteki ve mağdurlara ilişkin olarak düzenlediği bilgisine de yer verildi.

PANDORA'DA 'V.12' KLASÖRÜNÜN ŞİFRESİ KIRILDI

Bu arada suç örgütü elebaşı suçlamasıyla yargılanan Bilgin Özkaynak'ın evinde ele geçirilen ve örgütün karatusu olarak nitelendirilen "Pandora" iimli veritabanındaki "V12" klasörünün şifresinin kırıldığı, içinde "PANDORA" isminde bir veritabanı bulunduğu, onun incelemesinde ise içinde "Koordinatörler", "Veri_1", "Veri_2" ve "Veri_3" şeklinde isimlendirilmiş dört parça olduğu, buradan elde edilen verilerin büyük bölümünün daha önce şüphelilerden elde edilenlerle aynı olduğu kaydedildi. "V.12" klasörünün "KOORDİNATÖR" başlıklı bölümünde, örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen dokuz kişi ve görev yerleriyle kısa özlük bilgilerinin, "VERİ_1" başlıklı bölümde örgüt yöneticisi olduğu anlaşılan koordinatörlere bağlı olarak faaliyet gösterdiği belirlenen 197 kişiye ait isimlerle temin ettikleri bilgi ve belgelerin, "VERİ_2"de örgüt adına faaliyet gösterdiği anlaşılan 52 eskorta ait bilgi ve her birinin kendi ismi altındaki "EKLER" bölümünde, farklı şahıslara ait topladığı değerlendirilen bilgi ve belgelerin, "VERİ_3" başlıklı bölümde ise 805 şahsa ait bilgilerin yer aldığı, bunlarda suç örgütünün hakkında veri topladığı kişilere ait bilgilerle bu kişilerin temin ettikleri bilgi ve belgelerin karışık bir şekilde yer aldığı ek iddianamede belirtildi. Pandora'daki diğe şifreli dosyaların açılması için çalışmaların sürdüğü de belirtildi.

Ek iddianamede ayrıca suç örgütünün amacı, “Bilgin Özkaynak liderliğindeki suç örgütünün de temel amacı çıkar elde etmektir. Özellikle TSK içerisindeki yapılanması sayesinde büyük bir güç ve çok geniş bir faaliyet alanına sahip bulunan suç örgütü, bu amacına ulaşabilmek adına her türlü yola başvurmuş, hiçbir alanı boş bırakmamıştır. Elde ettiği illegal güç sayesinde her geçen gün etki alanını ve hedeflerini genişleten suç örgütünün, adeta kamu kurumlarını bir ahtapot gibi sardığı operasyon sürecinde ortaya çıkmıştır. Suç örgütünün T.C. Hükümeti, TSK, MİT dahil olmak üzere hemen hemen bütün kamu kurumları aleyhine faaliyetler yürüttüğü anlaşılmıştır.” şeklinde açıklandı. CİHAN

Yorumlar