Aşkale’de 'Engelleri Aşıyorum' projesi düzenlendi

Erzurum Aşkale Kandilli İMKB Lisesi, engellilere yönelik olarak 'Engelleri Aşıyorum' adlı bir proje gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Aşkale’de 'Engelleri Aşıyorum' projesi düzenlendi

Erzurum Aşkale Kandilli İMKB Lisesi, engellilere yönelik olarak 'Engelleri Aşıyorum' adlı bir proje gerçekleştirdi. Proje koordinatörleri Gökşin Öz ve Arzu Güney, engellilerin problemlerini daha iyi anlayabilmek ve çözüm önerileri üretebilmek amacında olduklarını söyledi.

     Güney, Proje kapsamında öncelikle ilde engellilere yönelik derneklerin gezildiğini ifade ederek “Engelli bireylere ne gibi faaliyetler yapıldığı, hangi hizmetlerin sunulduğu öğrenildi. Derneklerle irtibat içinde bulunulduğundan 21 Şubat’ta Erzurum Yusufeliler Derneği ve Beyaz Ay Derneği Erzurum Şubesi'nin işbirliği ile gerçekleşen Nihat Hatipoğlu konferansına Okul Müdürümüz Yaşar Yazıcıoğlu, Öğretmenlerimiz Mehmet Alper ve Ahmet Türkoğlu eşliğinde Sağlık Proje Kulübü öğrencilerinden oluşan kalabalık bir topluluk ile katıldı. Programda Öğrencilerimiz Nihat Hatipoğlu’nun karşılanması, seyircilerin düzeni ve kapanış organizasyonunda aktif olarak görev aldılar. Projeye özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerini ziyaretle devam edildi. Sırasıyla Recep Birsin Özen Eğitim Uygulama Okulu, Uzmanlar Özel Eğitim Kurumu ve Dede Korkut İşitme Engelliler Okulu ziyaret edildi.” dedi.

    SODES’in düzenlediği otizm farkındalık konserine katılım sağladıklarını dile getiren Arzu Güney, şunları kaydetti: “Okul öğrencilerine empati etkinliği yapıldı. Aşkale’nin tanıtımı ile ilgili görme engelli vatandaşlara Sesli Kitap çıkarıldı. Proje engelliler ile Curling turnuvası, engellilere çözüm önerilerini içeren şehir maketi, engelliler temalı ilçede yapılacak kompozisyon ve resim yarışması, engelli bir çocuğa işitme cihazı almak için yapılacak olan kermes ve çeşitli birimleri ziyaret, belirlenen üç kişiye mavi kapak toplama kampanyası ile Toplum Sağlığı merkezi aracılığıyla akülü araç yada tekerlekli sandalye hediye edilmesi ile devam edecektir. Son olarak projemiz nisan ayında yapılacak kapanış programı ile sonlanacaktır. Kapanış programının içeriği ise engellilerden oluşan bireylerden müzik şöleni,sergi,tiyatro,engelli bireylerin konuşmaları, sağlık bilimleri fakültesinden akademisyenin konuşması, belirlenen kişilere tekerlekli sandalyelerin takdimi ve projede yer alan öğrenci grubunun bu faaliyetler sonucundaki duygu ve düşüncelerinin dile getirilmesi ile son bulacaktır.” CİHAN

Yorumlar