Aşkale belediyesinde kayyum göreve başladı

Erzurum'un Aşkale Belediye Başkanlığına getirilen Polat ve Hınıs Belediye Başkanlığına atanan Kaymakam Ay, görevine başladı

Google Haberlere Abone ol
Aşkale belediyesinde kayyum göreve başladı
İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname gereği 28 belediyeye yönelik görevlendirmeler kapsamında Erzurum'un Aşkale Belediye Başkanlığına getirilen Belediye Başkan Vekili Şenol Polat ve Hınıs Belediye Başkanlığına getirilen Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, görevine başladı.

Terör örgütleri PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle, haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname gereğince yeni görevlendirmeler yapıldı.

Bu kapsamda, Aşkale Belediye Başkanlığına getirilen Aşkale Belediye Başkan Vekili Şenol Polat ve Hınıs Belediye Başkanlığına görevlendirilen Hınıs Kaymakamı Bülent Ay, göreve başladı.

Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, Erzurum'daki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Başaran'ın yerine Aşkale Belediye Meclisince Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Polat vekaleten getirilmişti.

Hınıs Belediye Başkanı Hasan Basri Fırat da belediye başkanı seçildikten sonra terör örgütü ile ilgili bir dava çerçevesinde tutuklanmıştı. Bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Fırat'ın yerine Hınıs Belediye Meclisince, Belediye Başkan Yardımcısı Gülay Peker vekaleten seçilmişti.

Yorumlar