Asistan hekimler ilgi göstermeyince açıklamayı kantinde yaptılar

Türk Tabipler Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası tarafından Adana’da nitelikli sağlık hizmeti için nitelikli eğitim konusuyla ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Asistan hekimler ilgi göstermeyince açıklamayı kantinde yaptılar

Türk Tabipler Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası tarafından Adana’da nitelikli sağlık hizmeti için nitelikli eğitim konusuyla ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Asistan hekimler ilgi göstermeyince, doktorlar açıklamayı asistan hekim kantininde yaptı.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Asistan Hekim Kantini’nde bir araya gelen Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (DEV SAĞLIK İŞ) yönetici ve üyeleri, nitelikli bir sağlık hizmeti vermenin yolunun nitelikli bir eğitimden geçtiğini söyleyerek basın açıklamasında bulundu. Poliklinik önünde toplanan üye doktorlar, asistan hekimlerin kendilerine destek vermemesi üzerine açıklamayı asistan hekim kantininde okuma karara aldı. Asistan hekimler kantinde otururken içeriye giren üyeler, açıklamayı okumaya başladı. Ne olduğu konusunda şaşkınlık yaşayan asistan hekimler, açıklama bittikten sonrası ise alkışlarla karşılık verdi.

Açıklamayı okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, sağlıkta yapılan yanlışların insan hayatına mal olabileceği uyarısında bulunarak, sağlık eğitiminde sorunlar olduğuna dikkat çekti. Tıp ve sağlık eğitimi veren fakülte ve yüksekokulların kontenjanları artırılırken eğitimin olmazsa olmaz gereksinimlerinin göz ardı edildiğini ileri süren Ökten, “Bugün; sınıfı, amfisi, laboratuvarı olmayan, olanına da öğrencisi sığmayan fakültelerde sağlık profesyoneli yetiştirilmeye çalışılmaktadır. Bu okullarda eğitim, eğitimin niteliğinden ödün verilerek sürdürülmeye çalışılmaktadır. Artan fakülte ve öğrenci sayısı karşısında yetersiz kalan öğretim üyeleri yetersiz kalmaktadır. 'Tam Gün' çalışma, liyakatin göz ardı edilmesi, soruşturmalar ve baskılar da öğretim üyesi kaybına yol açtığından öğretim üyesi yetersizliği daha da artmaktadır. Asistan hekimler, haftalık 72 saate varan mesailer gibi insani olmayan çalışma süreleri altında adeta ezilmektedir, izin kullanmaksızın 36 saat kesintisiz çalışmak zorunda kalmaktadır. Bu çalışma koşulları altında eğitim alınamayacağı açıktır.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar