Asistan doktorların iş bırakma eylemi altıncı gününde

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktorların iş bırakma eylemi altıncı gününde devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Asistan doktorların iş bırakma eylemi altıncı gününde

İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktorların iş bırakma eylemi altıncı gününde devam ediyor. Hastane bahçesindeki eylemlerini sürdüren asistanlar, talepleriyle ilgili somut adımların atılmasını istiyor.

İzmir Yeşilyurt semtindeki Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan asistan doktorlar, kadro yetersizliğini, az ücret verilmesini ve fazla çalışma saatlerini eleştirdi. Taleplerinin karşılanmasını isteyen asistan hekimler, 2 milyon poliklinik muayenesi, 56 bin hastanın yatarak tedavisi yapılan hastanede asistan sayısının 384’ten 200 civarına indirildiğini belirtti. Asistan doktorlar, sıkıntılarını önce yetkililere bildirdiklerini, daha sonra iş bırakma eylemi başlattıklarını söyledi. Türkiye Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Özdemir Aktan, “İyi eğitim istiyoruz. Bu herkesin hakkı. İyi şartlarda çalışmak kendimize zaman ayırmak, hastalarımıza iyi hizmet vermek istiyoruz. Bu 14 Mart’ta sloganımız ‘İyi hekimlik yapmak istiyoruz’ olacak. İyi hekimlik yapmak istiyoruz ama maalesef bu şartlarda iyi hekimlik yapılmıyor. Şiddetten arınmış, güvenli gelir, güvenceli iş ve hastalarımıza iyi sağlık hizmeti vermek istiyoruz” dedi. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Suat Kaptaner ise, “Burada bir haftadır süren bir grev var. Bu iş grevle başlamadı. Bütün kör ve sağır duvarlara her türlü talep söylendi. Yetkili görünen herkese söylendi ama anlaşıldı ki yetkili görünenler sadece görünüyorlar. Taleplere cevap vermediler.” dedi. CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’da eyleme destek verdi.
CİHAN

Yorumlar