Asırlık Kırk Hatimin duası yapıldı

Tokat'ın Zile ilçesinde asırlardır devam eden 'Kırk Hatim' geleneği sabah namazından sonra Ulu Camide duası yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Asırlık Kırk Hatimin duası yapıldı

Tokat'ın Zile ilçesinde asırlardır devam eden 'Kırk Hatim' geleneği sabah namazından sonra Ulu Camide duası yapıldı.

Sabahın erken saatlerinde Merkez Ulu camiyi dolduran vatandaşlar 40 gün boyunca her gün bir hatim edilerek yapılan bu asırlık geleneğin feyzinden nasiplendi. Bu gün yapılan son hatim duasına, İlçe Kaymakamı Nuri Özder, Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İl Müftüsü Abdurrahman Koçak, Gazi Osman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Kadir Özköse, GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Kadir Özköse, GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlileri, Suriyeli İlahiyatçı Dr. Enes El Cahit, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Tokat İl Müftüsü Abdurrahman Koçak 40 hatim programında yaptığı konuşmada; 'Bizleri insan olarak yaratan, bizlere hayat veren, hidayet veren, sayısız nimetler bahşeden yüce Rabbimize sonsuz hamdü senalar olsun. Asırlardır bu kırk hatim geleneğini ve bu kırk hatim geleneğini başlatan ve yaşatanların cümlesinden Allah razı olsun. Ne güzel bu gelenek bu gün burada bir rahmet sofrası büyük bir huzur ve mutluluk içerisinde buraya geldiniz. 40 gün boyunca hatimler okundu, dualar edildi, bu huzuru mutluluğu beraber yaşadınız. Cenabı Allah böyle güzellikleri devam ettirmeyi cümlemize nasip etsin. Allah imamla Kur'an'la yaşamayı ve bu dünyadan göçerken de bu imanla bu Kur'an'la göçmeyi cümlemize nasip etsin'' ifadelerini kullandı.

Kırk Hatim’in son duasını GOP Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim görevlisi Yrd.Doç.Dr. Mehmet Canlı tarafından yapıldı. Yoğun manevi coşkunun yaşandığı kırk hatim duasında, cami çıkışı vatandaşlara şerbet ikram edildi. CİHAN

Yorumlar