Aşırı yağışa karşı kriz timi Batıkent mesaisinde

Aşırı yağışlar, yine Yenimahalle Batıkent semtini vurdu. Bölgede caddeler sular altında kalırken birçok evi de su bastı. Yenimahalle Belediyesi bünyesinde kurulan yaklaşık 70 kişilik kriz masası ekipleri de Batıkent’te teyakkuza geçti....

Google Haberlere Abone ol
Aşırı yağışa karşı kriz timi Batıkent mesaisinde

Aşırı yağışlar, yine Yenimahalle Batıkent semtini vurdu. Bölgede caddeler sular altında kalırken birçok evi de su bastı. Yenimahalle Belediyesi bünyesinde kurulan yaklaşık 70 kişilik kriz masası ekipleri de Batıkent’te teyakkuza geçti. Taşkınlara ve sel baskınlarına anında müdahale eden ekipler, vatandaşın takdirini kazandı.

Fen İşleri, Park Bahçeler ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden oluşan kriz timi, tam kadro Batıkent’te mesai yaptı. Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcısı Başar Bal da çalışmaları yakından takip etti.

Altyapı yetersizliği nedeniyle caddelerde biriken sular, arazözlerle çekilirken evlerdeki su baskınlarına da anında müdahale edildi. Kent Koop Mahallesi, İnönü Mahallesi, Batısitesi mahallesi ve Batıkent Mesa’da sitelerin giriş ve bodrum katları ile çok sayıda müstakil ev sular altında kaldı.Kent Koop Mahallesi’nde çalışmalar, Barış Sinan Sitesi ve Düşler Sitesi’nde yoğunlaşırken İnönü Mahallesi’nde Çamlıca, Hilal ve 1709 sokakta bulunan bir villada su tahliye çalışmaları vardı. Öte yandan Batısitesi Mahallesi Mesa 1 Sitesi’nde bulunan 15 tripleks villayı ve Çamlıbel 85 Sitesi’ni de su bastı. Dört koldan vatandaşın yardımına koşan Yenimahalle Belediyesi ekipleri, suları tahliye ederek çok daha büyük maddi hasarların önüne geçti.Belediye ekipleri, bugün de Batıkent mesaisine devam edecek. Ekipler, Batısitesi Mahallesi, Kentkoop Mahallesi, İnönü Mahallesi ve Ergazi Mahallesi’nde su baskınları nedeniyle mağdur olan vatandaşlara yardım edecek.

CİHAN

Yorumlar