'Aşiret geliniyiz' deyip el çabukluğuyla altınları çaldılar

Diyarbakır’da iki kişi, müşteri görünümünde girdikleri kuyumcudan yaklaşık 10 bin TL değerindeki bilezikleri çaldı.

Google Haberlere Abone ol
'Aşiret geliniyiz' deyip el çabukluğuyla altınları çaldılar

Diyarbakır’da iki kişi, müşteri görünümünde girdikleri kuyumcudan yaklaşık 10 bin TL değerindeki bilezikleri çaldı. Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden geldiklerini ve aşiret gelini olduklarını belirten hırsızların, altınları çalma anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesindeki bir kuyumcuya geçtiğimiz günlerde sabah saat 10.00 sıralarında gelen iki kadın, altın ve bilezik satın alacaklarını belirtti. Suruç’tan geldiklerini ve aşiret gelini olduğunu belirten kadınlar, kuyumcuyla biraz konuştuktan sonra iş yerinden ayrıldı. İkinci kez iş yerine gelen kadınlar, en kalın bilezikleri isteyerek incelemeye başladı. Yaşları 50-60 arasında olan kadınlar, ellerinde küçük çantalar aracılığıyla altınları bir anda sakladı. Kadınlar kuyumcudan, 'daha sonra altın almaya geleceğini' belirterek hızlı adımlarla ayrıldı. Tezgâhtar durumlarından şüphelenmezken, bu sırada iş yerine gelen kuyumcu Ahmet Çelik, tezgahtar oğluna bu kadınlardan şüphelendiğini ve hırsızlık yapıp yapmadıklarını sordu. Şüphe üzerine güvenlik kamerasını inceleyen Çelik, kadınların yaklaşık 10 bin TL değerinde altın bilezikleri el çabukluğuyla çaldıklarını öğrendi. Bunun üzerine durum polise bildirildi.

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, eşkalleri net görünen kadınları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Görüntülerde, iş yerine gelen kadınlar daha sonra ayrılıyor. İkinci kez gelen kadınlar tezgahın üzerindeki bilezikleri inceliyor. Kadınlardan biri tezgahtarla konuşurken diğeri tezgahın üzerinde altınları elinde tuttuğu çantanın altına atıyor. Kadınlar altınları aldıktan sonra iş yerinden ayrılıyor.

İş yeri sahibi Abdusselam Çelik, olayla ilgili şikayetçi olduğunu belirterek, “Hırsızların yüzü net olarak görünüyor. Bugün, yarın yakalanacaklar. Yalan konuşup oğlumun dikkatini dağıtıp hırsızlık yapmışlar. Hem örtülü hem 50-60 yaşındaki kadınlara bu yakışır mı? Olayın takipçisi olacağım. Altınları getirip teslim etmelerini istiyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar