Asım Yıldırım’ı üniversite öğrencileri ağlattı

Samanyolu Haber Televizyonu editörü ve sunucusu Asım Yıldırım, ERÜ İletişim’de konferans verdi.

Google Haberlere Abone ol
Asım Yıldırım’ı üniversite öğrencileri ağlattı

Samanyolu Haber Televizyonu editörü ve sunucusu Asım Yıldırım, ERÜ İletişim’de konferans verdi. Konferansta bir öğrencinin kendisini örnek aldığını söylemesi üzerine gözyaşlarını tutamadı.

Erciyes Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Kulübü tarafından organize edilen konferansta Samanyolu Haber Televizyonu editörü ve sunucusu Asım Yıldırım, öğrencilerle bir araya geldi. Nurcan Çetinsaya Konferans salonunda gerçekleşen konferansa ERÜ Rektör Yardımcısı Murat Doğan, İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Mustafa Koçer, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Salonu tam anlamıyla dolduran öğrenciler Yıldırım’dan canlı olarak hikaye dinleme şansı buldu.

Asım Yıldırım bir hikâye okuyarak salona giriş yaptı. Daha sonra “Ben anarşist ruhlu bir adamımdır. Kimse bana istemediğim bir şeyi yaptıramaz” diyerek kendini tanıtan Yıldırım, Samanyolu televizyonu öncesi neler yaptığını anlattı: “Öncelerde bir radyoda çalışıyordum. Orada solcu bir yayın yapıyorduk. Grup Kızılırmak gibi müzikler dinliyorduk. Daha sonra diksiyon dersleri aldım ve bu işi nasıl yapacağımı öğrendim. Sadece bunu öğrenmek bile 3 yılımı aldı.”

-“KİTAP OKUYUN” TAVSİYESİ

Asım Yıldırım, sadece hikaye okuyup soru cevaplamakla yetinmedi. Öğrencilere tavsiyelerde de bulundu. Kendinden örnek vererek evinde 3 bin 500 civarı kitap olduğunu kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: “İnternetin hayatımıza girmesiyle okuma alışkanlığımızı kaybettik. Okumadığımız için öğrenemiyoruz, sadece öğrendiğimizi sanıyoruz. Günde en az 40-45 sayfa kitap okumalı, 2 -3 gazete, 4 veya 5 köşe yazarı takip etmeliyiz. Okumayan birisi iletişimci olamaz. Merak ettiğiniz ne varsa okuyun ve bir bilene danışın. Okumayı hayatına yerleştirmemiş birisi öğrenmeye de meraklı olmaz. Okumaları da mutlaka farklı cenaplardan yapın.”

“FOTOĞRAFLARINIZI FACEBOOK’A KOYMAYIN”

Yıldırım, sosyal medyayı da es geçmedi. Twitter ve Facebook’un ne kadar etkili olduğunun altını çizerek, “Özellikle bayanlar Facebook’ta fotoğraf paylaşmasın. Bunlar yarın öbür gün sizin için sorun olabilir. İşimiz inancımız ile ters düşüyor. Gazeteci insanların açığını arar ve onları yazar. İnancımız ise bunun tam tersini istiyor. Ama ne yazık ki bu işi yapıyoruz. Bunu da hakkımız ile yapalım.” ifadelerini kullandı.

TAKİPÇİLERİNE MÜJDE VERDİ

Özellikle ‘Bir Yudum Hikaye’ programı ile çok beğenilen Yıldırım, takipçilerine de Erciyes Üniversitesi’nden müjde verdi. Abdülhamit Han, Necip Fazıl Kısakürek ve Mehmet Akif Ersoy’un belli yanlarını anlatan sunumlar yapacağını söyleyen Yıldırım, “2 saatlik hikayeleri Eylül’e yetiştirmeyi planlıyorum.” dedi.

“ÖRNEK ALINACAK BİRİ DEĞİLİM”

Öğrencilerin sorunlarını cevaplayan Asım Yıldırım’a bir öğrencinin ‘Kampüs TV’de haber spikerliği yapıyorum ve sizi örnek alıyorum” demesi üzerine gözyaşlarını tutamadı. Çok duygulandığını ifade eden Yıldırım, “Ben örnek alınacak biri değilim. Beni sadece şiir ve hikâye okuduğum için öyle sanıyorsunuz. Ama ben örnek alınacak biri değilim.” karşılığını verdi. CİHAN

Yorumlar