Asılsız haberlerle Meral Akşener rüzgarı estirme çabası

Hürriyet ve Sözcü Gazetelerinin Meral Akşener'e destek vermek için yaptığı uydurma haberlere bir yenisi eklendi. Hürriyet, Eskişehir'de il başkanı dahil 300 MHP'linin istifa ettiği yönünde yalan haberle Akşener'e destek olmaya çalıştı. Yalan haberin manşetten verilmesi ise dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol
Asılsız haberlerle Meral Akşener rüzgarı estirme çabası

Sonhaberler | Haber Merkezi 

MHP'den ihraç edilen isimlerin parti kurma çalışmaları devam ediyor. Meral Akşener'in başını çektiği gruba Hürriyet, Fox, Sözcü ve Sol kesimi temsil ettiğini savunan internet sitelerinde destek veriliyor. Hürriyet ve Sözcü Gazetelerinin asılsız haberlerle Akşener'e destek vermeleri ise dikkat çekiyor. Sözcü Gazetesi geçen hafta yaptığı "uydurma bir kulis" haberle kamuoyunun yakından tanıdığı bazı isimlerin Akşener ile birlikte hareket edeceğini savunmuştu. Ancak uydurma haberde ismi geçen bütün isimler haberi yalanladı. Uydurma haberlere göz yuman Meral Akşener de günler sonra açıklama yaparak kendini ilginç bir şekilde savunmuştu. Bugün ise Hürriyet Gazetesi, MHP'nin Eskişehir teşkilatında il başkanı dahil 300 kişinini istifa ettiğini iddia etti. Oysa ne il başkanı ne de 300 kişi istifa etmişti. 

- Manşette 300 kişinin istifa ettiği belirtildi. Ancak istifa ettiğini söyleyenlerin sayısı 70'ti. 

- Haberde MHP Eskişehir İl Başkanının da istifa ettiği belirtiliyordu. Ancak il başkanı hala görevde. 

Hürriyet'in internet sitesinde manşetten verilen "asılsız haber"de MHP'nin Eskişehir İl Başkanı da dahil olmak üzere 300 kişinin istifa ettiği belirtildi. Ancak suni bir Meral Akşener rüzgarı estirmeye çalışmakla suçlanan Hürriyet'in de Sözcü gazetesi gibi asılsız haber yaptığı görüldü. Eskişehir MHP'de istifa eden 300 kişi yoktu. Eskişehir MHP il başkanı da görevinin başında duruyor. 

SÖZCÜ DE ASILSIZ HABERLERLE AKŞENER RÜZGARI ESTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Meral Akşener'le ilgili suni bir rüzgar estirmeye çalışan bir diğer gazete ise Sözcü. Sözcü'de geçen hafta yer alan asılsız bir haberde Diyanet İşleri Eski Başkanı Ali Bardakoğlu ve AYM Eski Başkanı Haşim Kılıç'ın Meral Akşener ile birlikte hareket edecekleri iddia edilmişti. Her iki isim de iddiaları yalanlayarak siyasete girmeyi düşünmediklerini söylediler. Haberlerin basında yer aldığı gün ve akabindeki birkaç gün boyunca hiçbir açıklama yapmayan Meral Akşener ise söz konusu isimlerin haberleri yalanlamalarından günler sonra ortaya çıkarak, yapılan haberlerin tamamen kendisinden bağımsız olduğunu ileri sürmüştü. Akşener, "Yalanlarsam söz konusu kişilere nezaketsizlik olur, yalanlamasam nabız yokluyor diyecekler" şeklinde kendini savunmuştu. 

Yorumlar