Aşılama çalışmaları başladı, yaptırmayana para cezası var

Afyonkarahisar’da şap aşılama döneminin başladığı, yaptırmayanlara idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Aşılama çalışmaları başladı, yaptırmayana para cezası var

Afyonkarahisar’da şap aşılama döneminin başladığı, yaptırmayanlara idari para cezası uygulanacağı belirtildi. Aşılamanın iki aylıktan büyük büyükbaş hayvanları kapsadığı bildirildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, '2014 yılı hayvan hastalık ve zararları ile mücadele programı' çerçevesinde Afyonkarahisar il ve ilçelerinde ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyasının 10 Mart 2014 tarihi itibariyle başladığını söyledi. Arap, yılda iki defa kampanya dahilinde yapılan aşılama çalışmaları sayesinde yıl içerisinde hastalığın görülmemesinin amaçlandığını belirtti. Arap, hastalığın salgın ve çok bulaşıcı olduğu bu nedenle ciddi ekonomik kayıplara neden olmasının yanı sıra, hayvan ve hayvan maddeleri ihracatını da olumsuz etkilediğini kaydetti. Bu yüzden mücadelenin her yıl ulusal düzeyde yapıldığını ifade eden Arap, “Ayrıca hayvan sağlığının korunması ve hayvan hastalıklarının kontrol altına alınarak sürdürülebilir hayvancılığın tesis edilmesi için söz konusu aşılama programının ülke genelinde kampanyalar şeklinde belirlenen süreler içerisinde tamamlanması önemlidir. 2014 yılında mücadelenin birinci ayağı olan ilkbahar dönemi mücadelesinde tüm sığırlarımız mayıs ayına kadar aşılanacaktır. İki aylıktan büyük tüm sığırlara bu aşı tatbik edilecektir." dedi.

"İDARİ PARA CEZASI VERİLECEK"

Arap, kampanya döneminde aşılamayan hayvanlar için ‘veteriner sağlık raporu’ düzenleneceğini, hayvanlarına aşı tatbik ettirmeyen yetiştiricilere idari para cezası uygulanacağını anlattı. Arap, “Hayvan alım satımı yapanlar, yetiştiriciler İl Müdürlüğümüzce hayvan pazarına kurulan pasaport sorgulama sistemin de hayvanların en son aşılama bilgilerini kontrol edileceklerdir.” diye konuştu. Arap, işletmelerin ileride kesim ve nakil esnasında sıkıntı yaşamamaları için hayvanlarını küpeletmelerini, il ve ilçe müdürlüklerine 7 gün içerisinde bildirmeleri gerektiğini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar