'Asıl sorun işsizlik değil, mesleksizlik'

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, işsizlik oranının yüksek olmasına karşın asıl sorunun "mesleksizlik" olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
'Asıl sorun işsizlik değil, mesleksizlik'

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANSİAD) Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Vehbi Varlık, işsizlik oranının yüksek olmasına karşın asıl sorunun "mesleksizlik" olduğunu söyledi. Varlık, çok sayıda kişi iş ararken, işletmelerin de nitelikli işgücü bulmakta zorun yaşadığını kaydetti.

Varlık, yaptığı yazılı açıklamada, İŞKUR'un yaptığı ‘İşgücü Piyasası Talep Araştırması’nda Bursa'nın personel temininde en fazla güçlük çeken iller arasında beşinci sırada yer aldığını dile getirdi. İşsizlik oranı yüksekken aynı zamanda personel temininde güçlük çekilmesinin de düşündürücü olduğunu söyleyen Vehbi Varlık, "Veriler, asıl sorunun işsizlik değil, mesleksizlik olduğunu ortaya koyuyor.” dedi.

Bursa’nın sektörel büyüme potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda gelecekte nitelikli personel ihtiyacının daha da önem kazanacağını ifade eden Varlık, şunları ifade etti: “Bursa, birbirinden farklı birçok sektöre sahiptir. Nitelikli personel bulmak, her sektörün en önemli sorunları arasında yer alıyor. Gençlerimiz arasında işsizlikten çok mesleksizlik daha fazla büyüyen bir sorundur. Bu sorun her sektörün eleman sıkıntısı yaşamasına neden oluyor.”

"Mesleksizlik" sorununun çözümü için seferberliğe gerek olduğunu ve her kurumun bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Varlık, şöyle devam etti: “BALKANSİAD olarak biz, bu sorunun önüne geçmek ve gençlerimizi meslek sahibi yapmak için projeler geliştiriyoruz. Ekonomik ve sosyal alanda olduğu gibi eğitimde de sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Kurduğumuz Balkan Türk Eğitim Vakfı ile gençlerin meslek sahibi olabilmeleri ve ülke ekonomisinin ihtiyaç duyduğu iş gücü potansiyelinin sağlanabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”
CİHAN

Yorumlar